- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Πρόσκληση σε σύσκεψη με γονείς μαθητών στα νηπιαγωγεία της πόλης μας

Posted By ΔΣ On Ιουνίου 16, 2020 @ 3:30 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!!

 

Μάρτιος 2018. Θεσμοθετείται η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Ιούνιος 2020: 28 μήνες μετά και 2,5 μήνες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας αναζητούνται αίθουσες και κτήρια να τη στεγάσουν!

 

Υπάρχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση και έχουν ονοματεπώνυμο. Από τη μια η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε ένα νόμο χωρίς να τον στηρίξει, γιατί δε χρηματοδότησε την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων και μόνιμους διορισμούς για τη στελέχωσή τους. Πολιτική που συνέχισε και η σημερινή κυβέρνηση, της ΝΔ, η οποία μάλιστα προωθώντας την αύξηση του αριθμού εγγραφών σε 25 παιδιά ανά τμήμα, θέλει να επιλύσει το θέμα και των υποδομών αλλά και των διορισμών με το μικρότερο δυνατό κόστος.

 

Από την άλλη έχουμε την Τοπική Διοίκηση, που κλήθηκε να την υλοποιήσει. Αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, γιατί δεν κατάφερε 2,5 χρόνια τώρα να εφαρμόσει τη δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με αξιοπρεπείς όρους, ενώ δεν έκανε τίποτα για την ανεύρεση χώρων και αξιοποίηση δημοτικών οικοπέδων για σχολική στέγη!

 

Βρισκόμαστε στο 2020. Δε νοείται λοιπόν να έχουμε Προσχολική Αγωγή σε containers, σε αίθουσες Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, σε ακατάλληλους παιδικούς σταθμούς, σε μαγαζιά και αποθήκες! Να στεγάζονται νηπιαγωγεία σε ακατάλληλους χώρους για τις στοιχειώδεις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών! Δε νοείται το 2020, αντί να αναβαθμίζουμε τις προϋπάρχουσες δομές, να υποβαθμίζουμε τους όρους των νεότερων. Δε νοείται σε κάποιες περιοχές της πόλης μας να χάνονται τμήματα γιατί δεν μπορούν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό και σε άλλα να αναγκάζονται τα παιδιά να φοιτήσουν σε σχολεία χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους!

 

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι πολιτική βούληση για Δίχρονη Προσχολική Αγωγή αντάξια των συγχρόνων λαϊκών αναγκών δεν υφίσταται και από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και από την πλευρά των Δήμων! Ακριβό σπορ η Παιδεία, όπως και η Υγεία, που συνθλίβεται στις συμπληγάδες της λογικής κόστους-οφέλους.

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Καλούμε όλους τους γονείς των μαθητών μας στα νηπιαγωγεία που προβληματίζονται για όλα τα παραπάνω, σε σύσκεψη από κοινού με το Σύλλογο μας. Να οργανώσουμε τη δράση μας για τα μεγάλα ζητήματα που συνεχίζονται και γιγαντώνονται και αφορούν τους όρους φοίτησης των μαθητών μας στην προσχολική αγωγή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

Τετάρτη 17/6, στις 19.00 στην αυλή των γραφείων του Συλλόγου ΠΕ Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» (Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα).

 


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=10000

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.