- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Για απαξιωτική συμπεριφορά σε συναδέλφους

Posted By ΔΣ On Οκτωβρίου 2, 2020 @ 12:16 πμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Διανύσαμε τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων και παρότι το Υπουργείο Παιδείας και η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης διαβεβαίωναν ότι όλα θα ήταν έτοιμα, στην πράξη διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και κενά, που ενισχύουν την ανησυχία και την αγανάκτηση εκπαιδευτικών και γονιών.

Η Κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες μας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αποθεώνοντας την «ατομική ευθύνη» και επιτείνοντας αγωνίες και αναπάντητα ερωτήματα όλης της σχολικής κοινότητας, ιδιαίτερα τώρα που έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα σε σχολεία της πόλης μας. Την ίδια στιγμή δίνει δις σε καναλάρχες, κλινικάρχες, μεγαλοξενοδόχους…

Μέσα σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηλιούπολης συμπεριφέρονται με απαξιωτική συμπεριφορά, προσβλητικές και απειλητικές εκφράσεις προς συναδέλφους μας, προσπαθώντας να καλύψουν την κυβερνητική επιλογή να λειτουργήσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία όπως όπως και να συγκαλυψουν και τις δικές τους ευθύνες. Καταγγέλλουμε τέτοιες συμπεριφορές και ζητάμε να μην επαναληφθούν!

Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους αγωνιούν και αγωνίζονται καθημερινά για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και δικαίως απαιτούν να παρθούν έστω και τώρα μέτρα στην κατεύθυνση αυτή. Η αδυναμία και η έλλειψη διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής, που οδήγησε στο να μην είναι έτοιμα τα σχολεία να λειτουργήσουν με παιδαγωγικούς όρους πριν τον αγιασμό, δε δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση συμπεριφορές όπως οι παραπάνω. Απόδειξη αποτελεί ότι, νήπια και προνήπια της περιοχής της Αγίας Μαρίνας ήταν εκτός σχολείου τις πρώτες μέρες, περιμένοντας τον εξοπλισμό του περίφημου κοντένειρ, που τοποθετήθηκε τις τελευταίες μερες πριν τον Αγιασμό ενώ για το άλλο περιμένουμε ακόμα να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο! Εξακολουθούν ακόμα και τώρα να «ψάχνουν» για ανεύρεση λύσης, για να μεταστεγάσουν Νηπιαγωγεία, που είναι σε άθλιες για κάθε εποχή συνθήκες πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας! Μπορούμε να αναφέρουμε επίσης και πολλά παραδείγματα δημοτικών σχολείων, που δείχνουν τη χρόνια απουσία διεκδικήσεων από την τοπική αρχή, σημερινή και χτεσινή (δεν άλλαξε και πολύ) για ασφαλή δημόσια σχολεία.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αυταρχισμός και οι απειλές σε συναδέλφους, που διεκδικούν τις αυτονόητες προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, μας προκαλούν οργή και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ούτε να σιωπήσουμε αλλά ούτε και να φορτωθούμε στις πλάτες μας τις ευθύνες και υποχρεώσεις της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής.

Ο Σύλλογός μας στέκεται σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων και συνεχίζει τους αγώνες του για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε πιο αποφασιστικά να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=10021

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.