- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

7 ΑΠΡΙΛΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Posted By ΔΣ On Απριλίου 7, 2021 @ 9:39 πμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

7 ΑΠΡΙΛΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ένας χρόνος έχει συμπληρωθεί από την αρχή της πανδημίας και παραμένουμε απροστάτευτοι στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο από κυβέρνηση και εργοδοσία.

 Ο συγχρωτισμός απαγορεύεται, όχι όμως για τους χώρους δουλειάς, όχι για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην Ηλιούπολη  ενημερωθήκαμε για 7 κρούσματα Covid  μόνο στο Σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης (Μαρίνου Αντύπα) ενώ όπως φαίνεται  πολλαπλάσιοι είναι οι εργαζόμενοι  που μπαίνουν σε καραντίνα, με αποτέλεσμα να  εντατικοποιείται η εργασία για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Φόβοι εκφράζονται για κρούσματα και σε άλλα σουπερμάρκετ στην περιοχή.

 

Με πρόσχημα την πανδημία όμως,  η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα για να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της,  θυσιάζει τις δικές μας ανάγκες , την προστασία της υγείας μας,  χτυπάει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών  και τα εργασιακά μας δικαιώματα και χρησιμοποιεί την καταστολή και τον αυταρχισμό για να χτυπήσει τους αγώνες μας.

Η κρατική και εργοδοτική βία και η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας για Υγεία και ζωή με δικαιώματα.

Συναδέλφισσες –οι σας καλούμε να συμμετέχουμε στις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια της κλιμάκωσης του αγώνα σωματείων και φορέων της πόλης μας για το σοβαρό ζήτημα της υγείας μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

ΣΤΙΣ 11:30  ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ) – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΣΤΙΣ 12:15 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών γιατί ήδη χάνονται ζωές.
  • Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας. 24ωρη Λειτουργία όλων των αναγκαίων Ιατρείων στο Κέντρο Υγείας της Ηλιούπολης με πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού για την πλήρη λειτουργία του. Πλήρη στελέχωση και του Εμβολιαστικού Κέντρου.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας, οργανωμένος έλεγχος και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Εμβολιασμός για όλους!
  • Μοριακά τεστ και ιχνηλάτηση σε όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν είτε σε άμεση είτε σε έμμεση επαφή με τους συναδέλφους τους που νοσούν. Να ενημερωθούν με κάθε τρόπο οι πελάτες του καταστήματος για την εξάπλωση της νόσου
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες) των super market.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

Το κλίμα φόβου που θέλουν να καλλιεργήσουν δεν θα περάσει !!!


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=10362

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.