- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Για την Παράσταση των Συλλόγων και τη Συνάντηση με τον Δ/ντή Εκπ/σης Α΄ Αθήνας

Posted By ΔΣ On Σεπτεμβρίου 3, 2021 @ 11:38 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Συναδέλφισσσες συνάδελφοι ,καλό μήνα, καλή αρχή στη νέα σχολική χρονιά και καλή δύναμη  σε όλους!
Για την Παράσταση των Συλλόγων και τη Συνάντηση με τον Δ/ντή Εκπ/σης Α΄ Αθήνας:

Προτεραιοποίηση κενών,  μορφωτική υποβάθμιση και αδικίες στις τοποθετήσεις αναπληρωτών και στις υπηρεσιακές μεταβολές. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα 31/8 πραγματοποιήθηκε άλλη μια παράσταση  των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Α΄ Αθήνας  στην Δ/νση. Η συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης επιβεβαίωσε  αυτό που ήδη όλοι γνωρίζουμε. Η αναστάτωση και  οι δυσκολίες  που βιώνουν οι  συνάδελφοι και   θα επικρατήσουν και στα σχολεία με το άνοιγμα τους , μόνο με μαζικούς μόνιμους διορισμούς μπορούν να σταματήσουν. Όσο γίνονται διορισμοί και προσλήψεις με το σταγονόμετρο, θα ζούμε το ατέλειωτο πήγαινε έλα χιλιάδων συναδέλφων, θα γίνονται αδικίες, θα υπάρχουν υπόνοιες ότι αποκρύπτονται κενά για εξυπηρέτηση ημετέρων και τα σχολεία θα ανοίγουν με πολλά  κενά που δεν θα καλύπτουν τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες!

 

Συγκεκριμένα, οι απαντήσεις που πήραμε από τον Διευθυντή στις αντίστοιχες ερωτήσεις είναι:

-         Και στην Α΄ Διεύθυνση ακολουθήθηκε η εντολή του Υπουργείου και δόθηκαν προς δήλωση στους αναπληρωτές τόσα κενά όσες ήταν και οι προσλήψεις, γεγονός που έχουμε ήδη  καταγγείλει μετά από ενημέρωση από τους ίδιους τους συναδέλφους.  Έγινε λοιπόν ξεκάθαρα   προτεραιοποίηση των αναγκών των παιδιών!

-         Στην Ειδική Αγωγή καλύπτουν  κατά προτεραιότητα τα Ειδικά Σχολεία και παραμένουν πολλά κενά σε Τμήματα Ένταξης.

-         Ιδιαίτερα στην Παράλληλη Στήριξη, εφόσον για 500 κενά στα Δημοτικά ήρθαν 360 αναπληρωτές, πήραν όλα τα σχολεία από 1 εκπαιδευτικό παράλληλης και μετά έγινε προτεραιοποίηση(δηλαδή και δεύτερος εκπαιδευτικός σε κάποια σχολεία) στις υπόλοιπες ανάγκες!  Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης εκτιμά ότι ως τέλος του μήνα (;) θα καλυφθούν τα υπόλοιπα κενά  με Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

-         Στις ειδικότητες, λόγω του ασφυκτικού χρόνου που έθετε το υπουργείο, η Δ/νση κάλεσε  μόνο όσες/ους έχουν πάνω από 10 ώρες στην οργανική τους να δηλώσουν σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου, ενώ οι συνάδελφοι που έχουν λιγότερες από 10 ώρες στην οργανική τους είπε ότι θα προσπαθήσει να συμπληρώσουν σε όμορα σχολεία! Θα προσπαθήσει, δεν είναι σίγουρο και όλοι γνωρίζουμε την αγωνία και το τρέξιμο των συνάδελφων των ειδικοτήτων για να προλάβουν το επόμενο σχολείο!

-         Υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και πολλά κενά στο μάθημα μουσικής, αφού δεν έγιναν προσλήψεις της αντίστοιχης ειδικότητας.

-         Στα Νηπιαγωγεία δήλωσε  ότι θα υπάρξει μία επιπλέον Νηπιαγωγός στα συγκροτήματα Νηπ/γείων για κάλυψη αδειών κλπ. Δεν λαμβάνει υπόψιν του όμως, τα πολυπληθή τμήματα των Νηπιαγωγείων ακόμη και σε προκάτ και ακατάλληλες αίθουσες , τις ελλείψεις στις παράλληλες στηρίξεις , τα κενά και τις αυξημένες ανάγκες στα τμήματα ένταξης.!

-         Θα υπάρξει είπε άδεια ευπαθών ομάδων για τη φετινή χρονιά  και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές.

-         Δε θα κάνει στην Α΄ Αθήνας βελτίωση θέσεων στους αναπληρωτές.

-         Τα Αγγλικά στα Νηπιαγωγεία είπε ότι θα καλυφθούν από τις/τους αντίστοιχες/ους συναδέλφους του συγκροτήματος, αλλά μόνο αν κάνουν αποδοχή οι ίδιες/οι.

-         Τα Εικαστικά θα καλυφθούν και από 18 συναδέλφους που θα έρθουν από τη Δευτεροβάθμια.

Συμπερασματικά, συνάδελφοι, για να καλυφθούν όλα τα κενά και να γίνουν τοποθετήσεις και υπηρεσιακές μεταβολές με διαφάνεια πρέπει να υπάρχει μαζική πίεση. Η ως τώρα «διαχείριση» των παραπάνω  και από την Α΄ Διεύθυνση, πέρα από τα τεράστια κενά που παραμένουν, έχει ως αποτέλεσμα  αδικίες μεταξύ συναδέλφων και φυσικά αφήνει υπόνοιες ότι «αποκρύπτονται» κενά για ημέτερους!

Καλούμε κάθε συνάδελφο/ισσα να απευθύνεται στον Σύλλογό μας για κάθε τυχόν παραβίαση των δικαιωμάτων του/της προκειμένου να ασκείται πίεση  απέναντι σε αυθαίρετες πρακτικές. Ζητάμε κάλυψη τώρα όλων των κενών με νέα φάση προσλήψεων και πλήρη διαφάνεια.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=10456

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.