- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων μας.

Posted By ΔΣ On Ιουλίου 23, 2012 @ 1:32 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ.,Ψηφίσματα | No Comments

23/7/2012

ΘΕΜΑ : καταγγελία της επίθεσης στους απεργους χαλυβουργούς.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ « Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ που χρησιμοποιώντας ΜΑΤ, χημικά, γκλοπς προσπάθησαν να χτυπήσουν τους απεργούς χαλυβουργούς με στόχο να σπάσει η 9μηνών απεργία.

Υλοποιώντας μια ακόμα εντολή του εργοδότη Μάνεση , η συγκυβέρνηση με την συνδρομή των ΜΑΤ στις 20-7-2012 έβαλε στο εργοστάσιο τους διευθυντές και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που είχε δημιουργήσει ο Μάνεσης. Φάνηκε καθαρά ότι όλες αυτές τις μέρες που ο υπουργός εργασίας έδειχνε ότι πίεζε την εργοδοσία για να βρεθεί λύση στην ουσία προετοίμαζε την επίθεση. Ο υπουργός δικαιοσύνης της ΔΗΜΑΡ δήλωσε αναρμόδιος. Είναι ξεκάθαρο, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα καταφέρουν να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.

Μετά από γενική συνέλευση και ψηφοφορία του σωματείου των χαλυβουργών στις 21-7-2012 αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία να συνεχιστεί η απεργία.

Έτσι ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και το σωματείο των Χαλυβουργών καλούν σε συλλαλητήρια σήμερα Δευτέρα 23/7/2012 στις 19.30μ.μ. σε όλη την Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα στη συγκυβέρνηση ότι θα εντείνουν τους αγώνες με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κεφαλαίου-Ε.Ε.-κυβέρνησης.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της Αθήνας, σήμερα Δευτέρα 23 Ιούλη στις 19.30 μ.μ, στην Ομόνοια.

Καταδικάζουμε την εκ νέου σημερινή βάρβαρη αιματηρή επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς και την κατάληψη του εργοστασίου από τις δυνάμεις καταστολής.

Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων μας.

Η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=1051

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.