- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην COSCO! Οι ζωές των εργατών μετράνε!

Posted By ΔΣ On Μαΐου 1, 2022 @ 4:35 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

«Οι ζωές των εργατών μετράνε»!

Η Παγκόσμια Μέρα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία «γιορτάζεται» με έναν ακόμη εργαζόμενο να μακελεύεται στο κάτεργο της COSCO. Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όταν σακατεύεται ένας εργάτης.

Ο εργαζόμενος, που ο ίδιος τηρούσε όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας, έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων όταν υποχώρησε ένα σάπιο κάγκελο προστασίας στο πλοίο που ξεφόρτωνε.

Ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα που θα είχε αποφευχθεί αν η πολυεθνική εφάρμοζε τα μέτρα ελέγχου των συνθηκών και προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Μέτρα που απαιτούν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

Όμως απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, της COSCO αλλά και γενικότερα, οι κυβερνήσεις απάντησαν με μετατροπή της Επιθεώρησης Εργασίας σε δεξί χέρι της εργοδοσίας, με κατάργηση των όποιων μέτρων που αποτελούσαν ελάχιστο δίχτυ προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών στους χώρους δουλειάς, με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με εντατικοποίηση που σπάει κόκαλα.

Οι εργαζόμενοι της COSCO, που αγωνίζονται για την προστασία της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, με τις κυβερνήσεις να στέλνουν ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής, να κηρύσσουν τις απεργίες τους παράνομες, να βάζουν πλάτη στην πολυεθνική, να επιτρέπουν να μακελεύονται εργάτες για να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη των αφεντικών.

Όμως οι ζωές των εργατών μετράνε! Οι ζωές μας δεν είναι στατιστικά και κενά νούμερα στα λογιστήριά τους. Έχουμε οικογένειες, ζωές, όνειρα και ελπίδες. Οι καιροί αλλάζουν και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε!

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε θυσία για τα κέρδη τους. Άμεσα να εφαρμοστούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την προστασία της ζωής και της υγείας τους. Να αποδοθούν ευθύνες για το νέο εργοδοτικό έγκλημα!

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών της COSCO, στον δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους για ΣΣΕ με εφαρμογή μέτρων Υγείας και Ασφάλειας για να γυρνάνε οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους σώοι.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να σταθούν αλληλέγγυα στο σωματείο της COSCO και στους εργαζόμενους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς».


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=10649

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.