- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Για την ανακοίνωση της ΔΟΕ σε σχέση με τις ηλεκτρονικές εκλογές

Posted By ΑΣΕ On Οκτωβρίου 19, 2022 @ 10:20 μμ In ΑΣΕ | No Comments

Αγωνιστική Συσπείρωση [1]

Για την ανακοίνωση της ΔΟΕ σε σχέση με τις ηλεκτρονικές εκλογές.

ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΟΚ) με τη βοήθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) στρώνουν το χαλί στην κ.Κεραμέως.

Καμία ηλεκτρονική ψήφος – Κανένα κλικ υπέρ της κυβέρνησης και του Υπουργείου!

Μαζική αποχή στις 5 του Νοέμβρη!

Κυκλοφόρησε, στις 18/10/2022, ανακοίνωση της ΔΟΕ που καλεί τον κλάδο σε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία της Κεραμέως. Την ανακοίνωση εισηγήθηκε η ΔΑΚΕ και ψήφισαν η ΔΗ.ΣΥ και το ΔΙΚΤΥΟ χωρίς καμία συζήτηση, σε χρόνο εξπρές, χωρίς να αλλάξουν ούτε ένα «και»!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συγκεκριμένη πλειοψηφία επιχειρεί να πάρει νομιμοποίηση για τις επιλογές της μέσω της Δ.Ο.Ε. Αφού πρώτα κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους στο Υπουργείο, αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι είναι μόνοι αυτοί και το Υπουργείο σε αυτή την κακόγουστη παράσταση που ονομάζουν «ηλεκτρονικές εκλογές», αφού πέταξαν στα σκουπίδια το 95% της αποχής του 2020, αποφάσισαν να βάλουν και τη Δ.Ο.Ε. στο κάδρο.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ίδιο τον κλάδο. Φτάνουν στο πρωτοφανές σημείο να απειλούν με καταστατικές ποινές και διαγραφές τα σωματεία που καλούν σε αποχή από τις εκλογές πολύ πριν βγει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα τρομοκρατήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τους συνδικαλιστές των δικών τους παρατάξεων που δεν πειθαρχούν, που κρατούν συνεπή στάση και δεν ταυτίζονται με τις κυβερνητικές επιλογές.

Καμία συγκυριακή απόφαση δεν μπορεί να εμφανίζεται ως θέση του κλάδου, ειδικά όταν υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες από ένα σημαντικό τμήμα των συναδέλφων, καμία εργαλειοποίηση της Ομοσπονδίας, που αποτελεί το κοινό σπίτι όλων των συναδέλφων δε θα γίνει αποδεκτή.

Ιδιαίτερα, η στάση της ηγεσίας του ΔΙΚΤΥΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί θλίψη και ερωτηματικά. Τέτοια αβάντα στην κυβέρνηση της Ν.Δ., ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως δεν την είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Στέλνουν το μήνυμα της αποδοχής και εφαρμογής του ν. Χατζηδάκη αφού πρώτα ψήφισαν τα μισά άρθρα στη Βουλή. Αλήθεια, θα καταργήσουν ως κυβέρνηση αυτά που υλοποιούν ως αντιπολίτευση;;

Επιλέγουν να αξιοποιήσουν με τυχοδιωκτικό τρόπο τη συγκυρία προκειμένου «να πιάσουν τα πόστα» στις καρέκλες των αιρετών και για αυτό δεν διστάζουν να «αδειάσουν» ακόμα και τους δεκάδες συνδικαλιστές τους σε όλη την Ελλάδα που προς τιμή τους δεν γίνονται μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού, δεν συμμετέχουν στις εκλογές – παρωδία και απέχουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οφείλουμε να ενημερώσουμε για το τι ακριβώς έγινε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) σε δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ., στην τακτική συνεδρίαση στις 26/9 και στην έκτακτη συνεδρίαση στις 6/10, καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση σε σχέση με τις εκλογές των αιρετών και επιμείναμε στην ανάγκη η ΔΟΕ να καταλήξει σε θέση – απόφαση για το ζήτημα των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία της κ. Κεραμέως. Προτείναμε, συγκεκριμένα, και μονοθεματική συζήτηση για το θέμα στις 10/10 ώστε να υπάρχει το περιθώριο να γίνει ουσιαστική και αναλυτική συζήτηση σε επίπεδο Ομοσπονδίας.

ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. και ΔΙΚΤΥΟ αρνήθηκαν τη συζήτηση με διάφορα προσχήματα, με στόχο την κατάληξη σε απόφαση, ενώ την ίδια στιγμή επιδόθηκαν σε ένα παραταξιακό αγώνα δρόμου προκειμένου να δημιουργήσουν τετελεσμένα υπέρ της συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές της Κεραμέως.

Δε δέχτηκαν ούτε καν την πρόταση για κύκλο Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων με προοπτική Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ώστε να γίνει η όσο το δυνατόν πιο πλατιά και οργανωμένη συζήτηση μέσα στον κλάδο και να συνυπολογίσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στις όποιες αποφάσεις του, τη γνώμη της βάσης του κλάδου.

Στο τακτικό Δ.Σ. της 26ης/9 οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ., δήλωσαν υπέρ των ηλεκτρονικών εκλογών ενώ η παράταξη του ΔΙΚΤΥΟ (με τα γνωστά ήξεις – αφίξεις που ακολουθεί, ότι πχ «είμαστε ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές, αλλά θα απέχουμε μόνο αν είναι ομόφωνη η απόφαση») ζήτησε χρόνο για να επανατοποθετηθεί. Από κοινού οι συγκεκριμένες παρατάξεις αρνήθηκαν να τοποθετηθεί η ΔΟΕ για το ζήτημα. Το επιχείρημα της ΔΗ.ΣΥ. μάλιστα ήταν ότι «στις εκλογές συμμετέχουν παρατάξεις και η ΔΟΕ δεν μπορεί να τους πει τι θα κάνουν».

ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ – ΔΙΚΤΥΟ όλο αυτό το διάστημα μπλόκαραν, σε απόλυτο συντονισμό και συνεννόηση, την έκδοση ανακοίνωσης από τη ΔΟΕ (καταθέσαμε κείμενο ως ΑΣΕ) που ζητούσε το αυτονόητο, να γίνουν δια ζώσης εκλογές και να καταγραφεί, έστω και επι της αρχής, η αντίθεση της ΔΟΕ ως προς τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ που έγινε εκτάκτως για το θέμα της επαναπροκήρυξης της απεργίας – αποχής από τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές στις 6/10 και θέσαμε και πάλι εμβόλιμα το θέμα, οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ, της ΔΗ.ΣΥ. και του ΔΙΚΤΥΟ παρά την επίμονη προσπάθεια να κανονιστεί Δ.Σ. και πάλι υποστήριξαν ότι «δεν υπάρχει λόγος η ΔΟΕ να συζητήσει και να πάρει θέση για τις ηλεκτρονικές εκλογές».

Μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο ΥΠΑΙΘ στις 17/10, για την οποία δεν πήραν τη γνώμη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.(!!), ξαφνικά αποφάσισαν πως η Ομοσπονδία πρέπει να τοποθετηθεί!!

Τώρα η ευθύνη είναι στους Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Τις επόμενες μέρες χρειάζεται να δυναμώσει το ρεύμα καταδίκης των ηλεκτρονικών εκλογών, να είναι μαζική η αποχή στις 5 Νοέμβρη.

Στις 5 του Νοέμβρη απέχουμε από τις ηλεκτρονικές εκλογές, υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας από τον κρατικό – κυβερνητικό έλεγχο.

Στις 9 του Νοέμβρη απεργούμε για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Αθήνα, 18/10/2022


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=10767

URLs in this post:

[1] Image: http://www.sepeilioupolis.gr/wp-content/uploads/2018/02/Αγωνιστική-Συσπείρωση.jpg

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.