- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 13.30 μμ- ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 2020-ΕΞΙΣΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΝΗΠ.

Posted By ΔΣ On Νοεμβρίου 23, 2022 @ 10:31 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 13.30 μμ

ΜΕ ΖΗΤΗΜΑ ΑΙΧΜΗΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 2020!

Το Δ.Σ. προκηρύσσει 1-4 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο ωράριο καθενός από τις 12.35 ως τη λήξη του ολοήμερου για συμμετοχή των συναδέλφων στη Συγκέντρωση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το μήνυμα της επιτυχημένης πανεργατικής απεργίας στις 9 του Νοέμβρη είναι η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων με προμετωπίδα το ζήτημα του μισθού, της καθημερινής διαβίωσης, της αντιμετώπισης του τεράστιου κύματος της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, της απαίτησης κανένα σχολείο να μην παγώσει και κανένα παιδί να  μην πεινάσει.

Κανένας δεν μπορεί να μας εξαπατήσει με τα διάφορα pass και vouchers, με την κοροϊδία για το καλάθι του νοικοκυριού. Καμία αναμονή  «από τα πάνω», για κυβερνητικούς σωτήρες δεν αποτελεί λύση. Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να δώσει λύσεις, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για «τον πρώτο προϋπολογισμό χωρίς επιτήρηση μετά από 12 χρόνια» δεν αφορούν τους δικούς μας μισθούς και τη δική μας ζωή. Για μια ακόμα φορά κερδισμένοι είναι οι λίγοι, το μεγάλο κεφάλαιο και οι επιχειρήσεις που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και βγάζουν τρελά κέρδη. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού και εμείς οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια, με παγωμένους μισθούς μόνιμα φορολογικά υποζύγια.

ΤΕΡΜΑ ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Τις επόμενες μέρες κλιμακώνουμε τον αγώνας μας, συντονίζουμε τη δράση μας με τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ όλης της Ελλάδας. Απαιτούμε από τα Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το Σάββατο 19/11 πραγματοποιήθηκε μια πολύ μεγάλη σύσκεψη Συλλόγων και ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα στην οποία πήραν μέρος 55 εκπαιδευτικά σωματεία. Με βάση όλα τα παραπάνω προχωράμε στα παρακάτω αγωνιστικά βήματα:

-       Την Παρασκευή 25/11 στις 13:30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας με αιχμή το ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων απέναντι στην απαράδεκτη τακτική του ΥΠΑΙΘ που έχει θέσει σε ομηρία χιλιάδες συναδέλφους αλλά και όλα τα παραπάνω ζητήματα.

-       Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για τον κρατικό προϋπολογισμό.

-       Στα μέσα του Δεκέμβρη (με ενδεικτική ημερομηνία 13/12) κλιμακώνουμε με 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών και απαίτηση για συνάντηση με τον Υπουργό κ. Στουρνάρα για τους μισθούς μας και ΣΣΕ με αίτημα αιχμής:

Εδώ και τώρα καταβολή δώρου Χριστουγέννων για όλους τους εκπαιδευτικούς μέσα στο 2022 και χωρίς εξαιρέσεις.

-       20% αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022, άμεση επαναφορά του κλεμμένου ΜΚ 2016 -17, αφορολόγητο στα 12.000€ με 3.000€ προσαύξηση κάθε παιδί.

-       Υπογραφή κλαδικής Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εκπαιδευτικούς που να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

-       Άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει το ωράριο των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών στα ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.

-       Επαρκής  χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, κανένα σχολείο να μην παγώσει, κανένα παιδί να μην πεινάσει.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=10814

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.