- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ! Καμία ανοχή στην κρατική βία και καταστολή!

Posted By ΔΣ On Δεκεμβρίου 15, 2022 @ 10:36 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ!

Καμία ανοχή στην κρατική βία και καταστολή!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Δικαιολογημένη οργή έχει προκαλέσει ο θάνατος του 16χρονου Ρομά που άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη το πρωί και είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από αστυνομικό γιατί δεν πλήρωσε 20 ευρώ καύσιμα! Οι δυνάμεις καταστολής, με τη στήριξη και ενίσχυση των κυβερνήσεων, έχουν αποθρασυνθεί και με κάθε ευκαιρία επιτίθενται στον εχθρό λαό.

Η εκάστοτε κυβέρνηση ξέρει ότι όταν σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες. Με την ενεργειακή φτώχεια, την ανέχεια, τον πληθωρισμό που ροκανίζει ό,τι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα, με την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών είναι δεδομένο ότι θα θεριέψουν οι αντιδράσεις, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις. Γι’ αυτό ενισχύονται με κάθε τρόπο οι δυνάμεις καταστολής. Γι΄ αυτό ενθαρρύνονται να δέρνουν, να πυροβολούν και …όποιον πάρει ο χάρος.

Δεν το ανεχόμαστε! Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες, να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται. Επιμένουμε ότι ο μαζικός οργανωμένος αγώνας, ενάντια στις αιτίες που γεννούν αυτά τα φαινόμενα, ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, είναι η πιο δυναμική και ουσιαστική απάντηση. Η αγανάκτηση να γίνει διεκδίκηση και πάλη!

Χαιρετίζουμε τις σημερινές συγκεντρώσεις των φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και μαζικών φορέων.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στους αγώνες των επόμενων ημερών, στην Πανεκπαιδευτική Απεργία 15/12 και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στις 12μ στα Προπύλαια καθώς και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων το Σάββατο 17/12 στις 12.30 μ. στο Σύνταγμα με Προσυγκέντρωση 11.45 στην πλατεία Κοραή. Θα είναι η καλύτερη τιμωρία της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που διαχρονικά οπλίζουν τα χέρια των δυνάμεων καταστολής και δολοφονούν 16χρονα παιδιά και όχι μόνο.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=10831

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.