- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις 12:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ! ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Posted By ΔΣ On Δεκεμβρίου 15, 2022 @ 10:39 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις 12:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Μας γεμίζουν θάρρος και αισιοδοξία, οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που μαζικά απέργησαν στις 9 Νοέμβρη, που πλημμύρισαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να μην συμβιβαστούν με την ανέχεια, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια.

Έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την αντιλαϊκή πολιτική, την οποία υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί σήμερα 7 στους 10 εργαζόμενους στο να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας και της κοροϊδίας του «καλαθιού», στο δυσβάστακτο κόστος πληρωμής του ρεύματος, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

Τώρα, με μεγαλύτερο κουράγιο και ορμή, είναι ώρα να εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά. Για ν’ ακυρώσουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους, όπως τον νόμο Χατζηδάκη, ν’ απαντήσουμε στην καταστολή, την τρομοκρατία.

Πίσω από κάθε πρόβλημα και αδιέξοδο της καθημερινότητάς μας, πίσω από τη φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη επιθυμία για κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Για την αύξησή τους νομοθετούν όλες οι κυβερνήσεις. Γι αυτό περιορίζουν όλο και περισσότερο τα δικαιώματά μας. Για να προστατέψουν αυτά τα κέρδη εντείνουν την καταστολή.

Αυτό ακριβώς αποδεικνύει και ο νέος κρατικός προϋπολογισμός. Η κυβέρνηση παίρνει από τους εργαζόμενους και το λαό 57 δις σε φόρους, και μας γυρίζει ψίχουλα με pass και επιδόματα! Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας. Την ίδια στιγμή μοιράζονται αφειδώς στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δις ευρώ.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό γιατί δεν μπορεί να απαντήσει στην ακρίβεια, στη φτώχεια, στις πραγματικές ανάγκες. Αντίθετα, αυξάνει συνεχώς τους φόρους που μας βαραίνουν, για να χαρίζει απλόχερα στους λίγους όσα χρειάζονται για να κερδοφορούν σε βάρος μας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική δεν μπορούμε να δείχνουμε ανοχή. Ούτε αναμονή για αυτούς που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Από την πείρα μας ξέρουμε ότι κάθε κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη και τη δυναμώνει. Από αυτούς δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας!

 Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο (δηλ 950 ευρώ καθαρά) και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα στον Δημόσιο τομέα. Καταβολή ΑΜΕΣΑ του δώρου Χριστουγέννων και επαναφορά  13ου και 14ου μισθού.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση τώρα όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών εκπ/κών.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα, τους αναπληρωτές εκπ/κους, τους φοιτητές.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία των λαϊκών νοικοκυριών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις 12:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

17 dek [1]


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=10835

URLs in this post:

[1] Image: http://www.sepeilioupolis.gr/wp-content/uploads/2022/12/17-dek.jpg

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.