- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Posted By ΔΣ On Φεβρουαρίου 5, 2023 @ 1:10 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

 ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ήδη, πριν καν ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων, σε όλη την Ελλάδα, καταφτάνουν οδηγίες για “ετοιμότητα των σχολικών μονάδων”, εννοώντας την πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης (κι όχι την μέριμνα τους για να μείνουν ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία).

Στα πλαίσια αυτά και  η ΔΠΕ Α Αθήνας έστειλε σχετική “οδηγία”.

Σημειώνουμε και ξεκαθαρίζουμε, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, τα εξής:

1) Κλειστό σχολείο λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών , σημαίνει κλειστό σχολείο. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει με ευθύνη των εκπαιδευτικών. Η ενδεχόμενη απόφαση της περιφέρειας Αττικής με την οποία κλείνουν οι σχολικές μονάδες , αποδεικνύει με τον πιο επίσημο τρόπο πως  η πρόσβαση σε αυτές θέτει σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

2) Το σπίτι μας δεν είναι χώρος εργασίας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ή να διαθέτουμε ρεύμα, χώρο, αίθουσα, εξοπλισμό, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.ά. Κανείς δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη ή να επιβάλλει κυρώσεις, με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για παροχή τηλεκπαίδευσης από το σπίτι του κάθε εκπαιδευτικού.


 3)  Σε περίπτωση επικίνδυνων φαινομένων, προέχει η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Την προηγούμενη σχολική χρονιά , είχαμε φαινόμενα που εκπαιδευτικοί τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο σχολείο.

 

4) Ενημερώνουμε τους μαθητές και τους γονείς τους πως δεν θα διεξαχθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης μας στην σχολική μονάδα.

 

Επομένως , αν τα σχολεία κλείσουν λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών και δεν είναι προσβάσιμα, παραμένουμε στο σπίτι μας και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε τηλεκπαίδευση. Αν μπορούμε να προσεγγίσουμε τα σχολεία, πάμε σε αυτά και προχωράμε σε  ό,τι εργασία αποφασιστεί συλλογικά και ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση καλούμε τα μέλη μας να καταγγείλουν άμεσα προφορικές πιέσεις , από όπου και αν προέρχονται , διεξαγωγής τηλεκπαίδευσης από τις οικίες τους . Ο Σύλλογος καλύπτει τα μέλη του συνδικαλιστικά.

Κάνουμε ξεκάθαρο  ότι στηρίξαμε την τηλεκπαίδευση στην πανδημία  για να είμαστε κοντά στους μαθητές μας. Δεν είναι για πάσα νόσο.

ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ!

ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ!

 

 

Τέλος, επισημαίνουμε ότι είναι σε ισχύ και η σχετική απόφαση της ΔΟΕ του 2022 που σας την επισυνάπτουμε.

Ανακοίνωση-για-τα-κλειστα-σχολεία-και-την-τηλεκπαίδευση (1) [1]


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=10888

URLs in this post:

[1] Ανακοίνωση-για-τα-κλειστα-σχολεία-και-την-τηλεκπαίδευση (1): http://www.sepeilioupolis.gr/wp-content/uploads/2023/02/Ανακοίνωση-για-τα-κλειστα-σχολεία-και-την-τηλεκπαίδευση-1.pdf

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.