- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΟ

Posted By ΔΣ On Μαΐου 11, 2023 @ 10:09 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

«Μπλε καστόρινα παπούτσια»

στο θέατρο Μπέλλος την Τετάρτη 24-5-23 (Κέκροπος 1 Πλάκα)

 

Με τα «Μπλε καστόρινα παπούτσια» (2007), ο Θανάσης Σκρουμπέλος έστρεψε το βλέμμα του σε μια μελανή σελίδα της ελληνικής Ιστορίας, αλλά το έκανε μέσα από ένα απροσδόκητο, πολύχρωμο πρίσμα. Το πλαίσιο και ο χρόνος δράσης είναι η μετεμφυλιακή Ελλάδα, κεντρικό γεγονός η προβοκάτσια που οδήγησε σε δεκατρείς νεκρούς κατά την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, τον Νοέμβριο του 1964, και φίλτρο η «Χαβάη» του Μεταξουργείου.

Το πρώτο μπαρ με τραβεστί της Ελλάδας γίνεται στο βιβλίο ένας τόπος που χωνεύει τα ταραγμένα ελληνικά 60s: τις συγκρούσεις Λαμπράκηδων και παρακράτους, τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, την Ελλάδα που δεν σταματάει να μετράει πληγές.

Στο φόντο, η διεθνής συγκυρία: η δολοφονία του Κένεντι, ο πάντοτε παρών στα ελληνικά πράγματα αμερικανικός παράγοντας και μουσική υπόκρουση τα τραγούδια του Έλβις και το «Blue suede shoes». Οι λούμπεν ήρωες του Σκρουμπέλου, άνθρωποι του περιθωρίου ή της βιοπάλης, ενσωματώνουν την εποχή, γίνονται ιδιότυποι πρεσβευτές μιας γενιάς, ενώ την ίδια στιγμή, ως γυναίκες φυλακισμένες σε ανδρικά σώματα, εκθέτουν τα δικά τους τραύματα, επιθυμίες και αδιέξοδα.

Τετάρτη 24-5-23. Εισιτήριο 12e. Έναρξη παράστασης 8,00μμ. Θέατρο Μπέλλος (Κέκροπος 1 Πλάκα) Για κρατήσεις- πληροφορίες στα μέλη του ΔΣ ή στα τηλ 6945259403/ 6949121984 Δηλώσεις κρατήσεων έως Παρασκευή 19/5


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=11004

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.