- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές

Posted By ΔΣ On Σεπτεμβρίου 12, 2023 @ 10:49 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

 Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είναι γνωστό ότι η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών. Χωριά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία πνίγονται εδώ και μέρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά και ο Σύλλογός μας είναι παρών, όπως πάντα. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουν από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

-         Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους.

-         Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.

-         Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.

-         Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

-         Φακοί

Παρακαλούμε να συγκεντρώνονται αποκλειστικά τα είδη που αναφέρονται ονομαστικά και όχι άλλα (π.χ. ΟΧΙ μακαρόνια, ρύζι).

 Ο Σύλλογός μας «Μ.Παπαμαύρος» θα συνεργαστεί με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης. Τα είδη θα μεταφερθούν στον τελικό προορισμό τους στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας το Σάββατο 16/9 .

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1η: Σε κάθε σχολείο τα είδη που συγκεντρώνονται πρέπει να συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια κατά είδος (πλην όσων είναι ήδη συσκευασμένα π.χ. 6άδες ή 12άδες νερού),  αναγράφοντας τι περιέχει κάθε κιβώτιο, να ετοιμάζονται δηλαδή για να φορτωθούν. Στη συνέχεια μέλη του Δ.Σ. θα τα παραλαμβάνουν την Τετάρτη 13/9  το απόγευμα 6-8 μ.μ. και την Πέμπτη το απόγευμα 6-8 μ.μ στο γραφείο του Συλλόγου.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=11054

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.