- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Τραγικός θάνατος φοιτητών

Posted By ΔΣ On Μαρτίου 4, 2013 @ 6:36 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας  καταγγέλλει την Κυβέρνηση και την πολιτική της Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. για τη βάρβαρη πολιτική που ευθύνεται για τον τραγικό θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα! Από τα 5 νέα παιδιά του ΤΕΙ Λάρισας που  πάλευαν να σπουδάσουν … οι 2 βρήκαν το θάνατο από τις αναθυμιάσεις ενός «μαγκαλιού», ενώ οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Λίγες μέρες πριν 8χρονος μαθητής από την Αλεξανδρούπολη αναγκάστηκε να κλέψει κεριά από εκκλησία, μια και η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του, για να έχει φως το βράδυ να διαβάσει.… ενώ, οι λίστες των νεανικών αυτοκτονιών μεγαλώνουν…

50.000 παιδιά που επισήμως ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας βιώνουν το κρύο και τον υποσιτισμό

Αυτό είναι το πρόσωπο της κρίσης. Η θέρμανση, η τροφή,  είναι είδος πολυτελείας, η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν μετράει… και τα «ατυχήματα», αποτύπωμα της φτώχειας, θα έρχονται χιονοστιβάδα, … , την ίδια στιγμή που δις ρέουν προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα αυτοί που μας σκοτώνουν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και προσπαθούν να βρουν αιτίες στην απροσεξία ή στην έμφυτη διάθεση για διασκέδαση που έχουν οι νέοι.  Καιρός να τους απαντήσουμε όπως τους αξίζει. Οι ζωές μας δεν τους ανήκουν. Οι ζωές των σπουδαστών που χάθηκαν εξ αιτίας τους μας πληγώνει και μας εξοργίζει ταυτόχρονα. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Απαιτούμε:

#  να καταργηθεί το ειδικό τέλος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης

#  δωρεάν και ασφαλή στέγαση, σίτιση και συνθήκες σπουδών για όλους τους σπουδαστές – φοιτητές

#  μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ για οικογένειες με ανέργους γονείς

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=1921

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.