- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Καταργήσεις οργανικών στην Ηλιούπολη

Posted By ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ On Απριλίου 10, 2013 @ 6:11 μμ In ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ | No Comments

Δυστυχώς οι οργανικές θέσεις δασκάλων (ΠΕ70) που  θα καταργηθούν στην Ηλιούπολη δεν θα είναι μόνο 40 όπως λέγεται. Με βάση το δυναμολόγιο των σχολείων μας , που έστειλε πέρυσι η Α’ Διεύθυνση, μετά τις τότε συγχωνεύσεις και την κατάργηση αρκετών σχολείων και οργανικών, οι οργανικές θέσεις σε κάθε σχολείο είναι πολύ περισσότερες από την δηλωμένη οργανικότητά του. Π.χ. το 1ο Δ/Σ αν και είναι 12/θεσιο έχει 17 οργανικές θέσεις (φυσικά εκτός του διευθυντή που δεν θεωρείται οργανική). Αυτό συμβαίνει σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας. Έτσι λοιπόν, αν τελικά οι νέες οργανικότητες των σχολείων είναι αυτές που προτείνει το έγγραφο του Υπουργείου( meioseis organikon [1]) , τότε οι οργανικές θέσεις που θα χαθούν θα είναι περίπου 90 με 100.

Άλλωστε ο στόχος του Υπουργείου είναι ολοφάνερος. Θέλει να δημιουργήσει στρατιά δασκάλων που θα βρίσκονται στη διάθεση για να μπορεί να τους μετακινεί εδώ κι εκεί. Στόχος του είναι να μην διορίσει νέους δασκάλους. Να βγάλει τα ποσοστά της τρόικα από εμάς. Να αρρωσταίνει κάποιος και να ΜΗΝ μπορεί να αναπληρωθεί!!!!!!!!(ο πολιτισμός μας!!!!!!!).

Όσον αφορά τη διαδικασία του ποιος θα θεωρηθεί υπεράριθμος , νομίζω ότι δεν θα είναι με τον τελευταίο τοποθετηθέντα αλλά με μόρια. Ο λόγος είναι ότι στα σχολεία που έχουν προκύψει από συγχώνευση , όπως το 1 Δ/Σ , όλοι θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν την ίδια μέρα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης

 


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=2088

URLs in this post:

[1] meioseis organikon: http://www.sepeilioupolis.gr/wp-content/uploads/2013/04/meioseis-organikon.xlsx

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.