- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Εγραφές μαθητών στην Α” τάξη και νομιμότητα

Posted By ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ On Ιουνίου 23, 2013 @ 8:05 πμ In ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ | No Comments

Η προσπάθεια του Υπουργείου για ορθολογική κατανομή στη δημόσια εκπαίδευση ακολουθεί , πάλι, διαδικασίες παράνομες και αντισυνταγματικές. Ακολουθείται , πάλι, η μέθοδος των τηλεφωνικών εντολών της επιθυμίας προϊσταμένων προς υφιστάμενους καταστρατηγώντας  κάθε έννοια θεσμοθετημένης  νομιμότητας.

Αυτή τη φορά σειρά έχουν οι εγγραφές μαθητών στην Α’ τάξη. Γίνεται εργώδης και αγωνιώδης προσπάθεια τα τμήματα να είναι 25 αρια , σπρώχνοντας μαθητές από το ένα σχολείο στο άλλο. Οι διευθυντές έχουν «υποχρεωθεί» να ζητάνε τηλεφωνική έγκριση από τη διευθύντρια της εκπαίδευσης για το αν θα γράψουν ή όχι και που θα σπρώξουν τα πάνω από  25ο παιδάκια που ήρθαν για εγγραφή. Ο στόχος είναι να μην δημιουργηθεί τμήμα μικρότερο από 25 παιδιά. Αυτό και μόνο είναι παράνομο , παράλογο και ανήθικο. Αν το παιδί μένει μέσα στα όρια διευθύνσεων της περιφέρειας του σχολείου γιατί δεν μπορεί να γραφτεί; Τόσα χρόνια πώς γινότανε; Αλλά και από συνταγματική σκοπιά να το δούμε, ακόμα χειρότερα, κάθε πολίτης μπορεί να γράψει το παιδί του σε όποιο σχολείο θέλει. ΟΧΙ το ανάποδο.

Συνάδελφοι , προσοχή, έχουμε καταντήσει τη νομιμότητα τηλεφωνικό κουρελόχαρτο. Δεν εξορθολογίζεται έτσι ο δημόσιος τομέας. Έτσι μόνο ακονίζεται η ανθρωποφαγία. Οι διαδικασίες οφείλουν να ακολουθούν την νομιμότητα και όχι τα «τηλέφωνα». Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να υποδείξει τι πρέπει να γίνει , αλλά έχουμε ΟΛΟΙ , και ειδικά τα στελέχη της εκπαίδευσης, την υποχρέωση να σεβαστούμε τη νομιμότητα και όχι μόνο όταν μας βολεύει.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=2352

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.