- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Οδοντοστοματολογικές εξετάσεις από τον Δήμο

Posted By ΔΣ On Οκτωβρίου 29, 2013 @ 9:42 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ.,Δήμος - Διαύγεια | No Comments

Σχετικά με τις στοματολογικές εξετάσεις

Συνάδελφοι

Ο Δήμος Ηλιούπολης  κοινοποίησε στους  Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων  την απόφασή να δρομολογήσει την  διενέργεια προληπτικού στοματοοδοντολογικού ελέγχου με τη συνεργασία της ιδιωτικής εταιρίας ΑΙΜ και ιδιωτών οδοντιάτρων της πόλης μας. Την εξέταση επέλεξαν να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων στηριζόμενοι στην έγκριση που πήρανε από τη Διεύθυνση Σπουδών.

Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι στις δύσκολες εποχές των μνημονίων και της κρίσης που βιώνει ο ελληνικός  λαός περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε ψιλιασμένοι σε τέτοιου είδους εγχειρήματα και να μη συνηγορούμε στα άμεσα ή έμμεσα ωφέλη των πολυεθνικών – στην προκειμένη περίπτωση της ΑΙΜ – και στην προβολή  όσων, αξιοποιούν τον εθελοντισμό για να διαφημιστούν ή για να διευκολύνουν την πολιτεία να απαλλαγεί από την ευθύνη της για κάλυψη όλων μας των αναγκών μέσα από δημόσιες και δωρεάν δομές.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑ  ΠΑΙΔΕΙΑ.

 Η διάθεση της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με οποιαδήποτε πολυεθνική εταιρεία δεν μας εκπλήσσει, είναι γνωστή και ξεκαθαρισμένη η θέση της.

Συνάδελφοι χρειάζεται να επιμείνουμε

  • Κάθε χρόνο συνεργεία του ΕΟΠΥΥ ακολουθώντας όλες τις δημόσιες και δωρεάν διαδικασίες να επισκέπτονται τα σχολεία και να διενεργούν προληπτικούς στοματοοδοντολογικούς ελέγχους αλλά και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.
  • Η πρόληψη και θεραπεία ή αποκατάσταση να είναι για όλους τους μαθητές εντελώς δωρεάν και να εκπονείται αποκλειστικά από δημόσια εργαστήρια και υπηρεσίες
  • Η σχολική υγιεινή και πρόληψη είναι αίτημα σύμφυτο με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και τα προβλήματα των εκπαιδευτικών.
  • Οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια δεν μπορούν να μετατραπούν σε ευεργέτες και σωτήρες για να έχουμε  εμείς,  οι μαθητές μας, όλος ο λαός, δωρεάν, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόληψη γιατί απλούστατα έχουν οικονομικό συμφέρον να είναι η υγεία ιδιωτική και στα χέρια τους.

Ενημερώνουμε ότι στα σχολεία έχει σταλεί πρόγραμμα από τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για προληπτικό στοματοοδοντολογικό έλεγχο αλλά και για άλλους προληπτικούς ελέγχους όπως για την όραση, τη φυματίωση και για γενικότερες παιδιατρικές εξετάσεις.

 Ο αγώνας για δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν υγεία παιδεία για όλο το λαό είναι αγώνας που μας αφορά ως εκπαιδευτικούς, είναι αγώνας στον οποίο πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

            Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ  ΛΑΜΠΟΥΔΗ                             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΛΥΜΠΕΡΗΣ


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=2975

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.