- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς των Φιλιππίνων

Posted By ΔΣ On Νοεμβρίου 12, 2013 @ 10:56 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Μήνυμα αλληλεγγύης στους εκπαιδευτικούς των Φιλιπίννων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης εκφράζει την συμπαράστασή του στο λαό των Φιλιππίνων που έχει πληγεί από τον ισχυρότατο τυφώνα Χαϊγιάν και άφησε στο πέρασμα του πάνω από 10.000 νεκρούς και 2.000 αγνοούμενους σπίτια κατεστραμμένα,  δρόμους γεμάτους ερείπια, με τους επιζώντες να αναζητούν απεγνωσμένα τροφή και βοήθεια.

Για άλλη μια φορά οι φτωχοί λαοί πλήττονται από άγρια καιρικά φαινόμενα τα οποία θα είχαν σίγουρα μικρότερα καταστροφικά αποτελέσματα αν η επιστήμη και η τεχνολογία  υπηρετούσαν μέτρα  ασφάλειας για τις ανθρώπινες ζωές, υπηρετούσαν την  κατασκευή ασφαλών κατοικιών  και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η καταστροφή αφήνει χιλιάδες  μαθητές  χωρίς τροφή, χωρίς οικογένεια, χωρίς σπίτι αλλά και χωρίς σχολεία. Ο αγώνας των συνδικάτων μας για μέτρα ασφαλή σχολεία και κατοικίες πρέπει να συνεχιστεί .  Πρέπει να ενισχυθεί η απαίτηση μας για να γίνονται έρευνες στα πανεπιστήμια που να εξυπηρετούν  τις ανάγκες της τάξης μας και όχι του ΝΑΤΟ ή άλλων πολυεθνικών.  Πολλοί νέοι επιστήμονες είναι παιδιά της τάξης μας  και πρέπει να τους βοηθήσουμε να σταθούν δίπλα μας.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  στους εκπαιδευτικούς, μαθητές, στους γονείς αλλά και σε όλο το λαό των Φιλιππίνων.

Το Δ.Σ του συλλόγου θα συνεδριάσει άμεσα για να αποφασίσει με ποιο τρόπο  θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην οικονομική ή υλική αποστολή βοήθειας στις Φιλιπίννες.

Το ΔΣ


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=3119

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.