- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Δικαίωση του διωκόμενου δασκάλου Ντίνου Παντελίδη

Posted By ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ On Νοεμβρίου 26, 2013 @ 10:06 μμ In ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ | No Comments

Από την «Εφημερίδα συντακτών» αλίευσα την παρακάτω θετική εξέλιξη σχετικά με τον διωκόμενο συνάδελφό μας Ντίνο Παντελίδη, για τον οποίο είχαμε βγάλει και ψήφισμα

 

Αθώος ο δάσκαλος που «αποβάλλει» κεραίες κινητής [1]

Πανηγυρικά αθώος ο δάσκαλος που… «αποβάλλει» τις κεραίες. Το δικαστήριο έκρινε απολύτως δικαιολογημένη την ανησυχία και τις αντιδράσεις των κατοίκων στην περιοχή Συκεών και παρέδωσε «λευκό» στην κοινωνία τον αγωνιστή εκπαιδευτικό.

Ο Ντίνος Παντελίδης, που στις Συκιές θεωρείται κάτι σαν τοπικός ήρωας, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου έχοντας στο πλευρό του μια ολόκληρη γειτονιά και πλήθος ψηφισμάτων συμπαράστασης από φορείς και συλλόγους της Θεσσαλονίκης. Είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος έπειτα από μήνυση του ιδιοκτήτη πολυκατοικίας στην οδό Ζαΐμη, όπου είχαν τοποθετηθεί δυο κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε παιδική χαρά, σε παιδικό σταθμό, στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, στο 14ο Νηπιαγωγείο Συκεών, στα 3ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία και 3ο και 6ο Νηπιαγωγεία.

Η γειτονιά κινητοποιήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα το 2009, με δημόσιες εκδηλώσεις ενημέρωσης, μαζεύοντας εκατοντάδες υπογραφές και απαιτώντας να φύγουν οι κεραίες («νόμιμη» και παράνομη). Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων ήταν να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης να αποσύρει την παράνομη κεραία, που δεν ήταν αδειοδοτημένη. Ο δάσκαλος, που πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις, κατηγορήθηκε ουσιαστικά επειδή διεκδίκησε μαζί με τους γείτονές του το δικαίωμα να ζουν στη γειτονιά τους χωρίς να… ακτινοβολούνται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια.

Ο Ντίνος Παντελίδης εργάζεται στο δημόσιο σχολείο με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Συμμετέχει στα κοινωνικά κινήματα, τα κινήματα υπεράσπισης δικαιωμάτων και στο εκπαιδευτικό κίνημα. Εκλέγεται για σειρά ετών στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

Το 2009 διατελούσε γραμματέας στον Η΄ Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το 2010-2011 εκλέχτηκε μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ΣΤ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και αιρετός στο υπηρεσιακό συμβούλιο Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας. Αγωνίζεται για το δημόσιο δωρεάν σχολείο, για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ν. Φωτόπουλος

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=3269

URLs in this post:

[1] Αθώος ο δάσκαλος που «αποβάλλει» κεραίες κινητής: http://www.efsyn.gr/?p=153779

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.