- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Ένταση πιέσεων για εφαρμογή αυτοαξιολόγησης. Γνωμοδότηση νομικής συμβούλου, από ΔΟΕ

Posted By ΔΣ On Φεβρουαρίου 17, 2014 @ 10:41 μμ In Aνακοινώσεις ΔΟΕ | No Comments

 ΘΕΜΑ : Ένταση των πιέσεων για εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Λαμβάνοντας υπόψη:

  •   Έγγραφο του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την 12/2/2014, με το οποίο καλεί τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. να του αποστείλουν «…τον αριθμό με την ημερομηνία του πρακτικού ανάθεσης ομάδων εργασίας, για κάθε σχολική μονάδα της δικαιοδοσίας σας, όπως προβλέπεται στη διαδικασία υλοποίησης της αυτοαξιολόγησης.» με καταληκτική ημερομηνία την  Παρασκευή 21-02-2014 και ώρα 12.00.
  •   Την ενημέρωση ότι, με βάση το παραπάνω έγγραφο, σχολικοί σύμβουλοι  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου δίνουν εντολές για άμεση πραγματοποίηση συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων (το αργότερο ως την Τετάρτη 19/2/2014).
  • Τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας σχετικά με τις πιέσεις που ασκεί στέλεχος εκπαίδευσης της προσχολικής αγωγής (που απευθύνεται στις προϊστ/μενες νηπιαγωγείων) ώστε να αναφέρουν άμεσα τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στις σχολικές μονάδες που διευθύνουν για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης, -παρά το γεγονός ότι ούτε καν η σχετική εγκύκλιος δε θέτει ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συναδέλφους να μην κάμπτονται από πιέσεις και απειλές που δέχονται ή πρόκειται να δεχτούν και να τις αγνοούν. Ο χρόνος συνεδρίασης των συλλόγων διδασκόντων είναι ,με βάση τη νομοθεσία, στην αρμοδιότητα του διευθυντή του σχολείου και του συλλόγου των διδασκόντων και δεν προκαλείται με εντολές, προφορικές ή γραπτές, που δε στηρίζονται σε ρητή διάταξη νόμου.

Σε κάθε περίπτωση οι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας ώστε να μην ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αξιολόγηση – χειραγώγηση.

Υπενθυμίζουμε στα  στελέχη της εκπαίδευσης ότι  είναι πάνω  απ’ όλα  εκπαιδευτικοί και  ότι η θέση  που  προσωρινά  κατέχουν δεν θα  πρέπει να  τους αποξενώνει από τη  μεγάλη  μάζα των απλών συναδέλφων  με τους οποίους θα  συναντηθούν  και  πάλι στους αγώνες του  σήμερα  και  του αύριο, που πρέπει  να  δώσουμε  όλοι  μαζί, οι  εκπαιδευτικοί,  ενωμένοι.

Τέλος κι επειδή είναι εύλογο να υπάρχει ανησυχία και πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη νομική βάση των ενεργειών μας, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας αποστέλλει γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου κας Τσίπρα σχετικά με το αν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις ομάδες εργασίας της αυτοαξιολόγησης. Η γνωμοδότηση αυτή ενισχύει και με νομικά επιχειρήματα την απόφαση του Κλάδου να μην αποδεχτεί τις μεθοδεύσεις της επιβολής της αξιολόγησης – χειραγώγησης.

Tο  ΔΣ  της ΔΟΕ

Η γνωμοδότηση:  ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ [1]


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=3782

URLs in this post:

[1] ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: http://www.sepeilioupolis.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ-ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.doc

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.