- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους Διευθυντές

Posted By ΔΣ On Ιουνίου 15, 2014 @ 11:18 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


                                   Προς: Τις/τους συναδέλφους Διευθύντριες/Διευθυντές

                                         του Συλλόγου Π.Ε. Ηλιούπολης  «Παπαμαύρος»

 

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

 

Για όλους τους ανθρώπους έρχεται μια στιγμή στη ζωή τους ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ, είναι η ώρα και η στιγμή της επιλογής που καθορίζει όλη την πορεία των χρόνων που έχουμε να διανύσουμε ακόμα.

Για όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς της ενεργούς δράσης,  όλους εμάς που είμαστε συνεχώς και αδιάλειπτα στα σχολεία και έχουμε ταυτίσει τη ζωή μας με την ύπαρξη και λειτουργία τους, καταθέτοντας κάθε μέρα όλο μας τον εαυτό στην υπηρεσία του Δημόσιου Σχολείου και της μόρφωσης των παιδιών μας, η ώρα αυτή έφτασε:

Την εβδομάδα που έρχεται μετριόμαστε και μετράμε όλοι, για άλλη μια φορά, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ, έξω από το «επιμορφωτικά» κέντρα των σεμιναρίων για την «αξιολόγηση», του σεμιναρίων της ντροπής, που καλούνται από το ΥΠΑΙΘ και τη Διοίκηση της Εκπ/σης να παρακολουθήσουν οι Δ/ντριες και Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων της Αττικής.

Γιατί είναι ντροπή και μάλιστα πολύ μεγάλη να καλούνται οι Δ/ντριες & Δ/ντές των Σχολείων με κρυφό σχεδόν τρόπο να συμμετάσχουν στα σεμινάρια αυτά για να «επιμορφωθούν» στο πώς και με ποιο τρόπο θα οδηγήσουν τους συναδέλφους τους στη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση και στην απόλυση και τα σχολεία στην κατηγοριοποίηση, που θα επιφέρει με μαθηματική ακρίβεια η εφαρμογή και υλοποίηση του συγκεκριμένου συστήματος «αξιολόγησης» – χειραγώγησης και υποταγής των εκπαιδευτικών με βάση τους νόμους και τα Π.Δ. της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και του ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π.Ε. δήλωσε με ποικίλους τρόπους και αγωνιστικές κινητοποιήσεις την καθολική του αντίθεση στην εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης, θεωρώντας ότι επιφέρει καίρια πλήγματα, όχι μόνο στις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών, αλλά στην ίδια τη φύση του Δημόσιου Σχολείου απογειώνοντας την ταξικότητα των επιλογών του Δημόσιου Σχολείου, καταργώντας κάθε έννοια παιδαγωγικής δημοκρατίας και ελευθερίας εντός του Δημόσιου Σχολείου, μετατρέποντάς το σε αγοραία επιχείρηση, φτηνή και ευέλικτη προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου και όχι στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και των εργαζόμενων.

 

Στις πλάτες των εκπαιδευτικών, στις πλάτες όλων μας, πέφτει για άλλη μια φορά η υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και της λειτουργίας του ως χώρου παιδαγωγικής δημοκρατίας και ελευθερίας και φορέα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των μαθητών και των εργαζόμενων.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Η θέση των διευθυντριών/διευθυντών είναι εντός του αγωνιζόμενου κλάδου και όχι εναντίον του. Η θέση σας είναι μπροστά στις πύλες των σχολείων, στον αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση. Η θέση σας είναι μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών όλης της χώρας που γύρισαν την πλάτη στα σεμινάρια της ντροπής όπου έγιναν. Ούτε ένας/μία  διευθυντής/ντρια να μην μπει στα σεμινάρια.

 

Με ενωτικό – αγωνιστικό φρόνημα όλοι και όλες να είμαστε την Πέμπτη 19/6/2014 και την Παρασκευή 20/6/2014 στις 07:30 έξω από το «επιμορφωτικό» κέντρο του 6ου Δ.Σ. Ηλιούπολης, αποτρέποντας τη διεξαγωγή του σεμιναρίου  και διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στην επιβολή της αξιολόγησης.

Όποιος/όποια Δ/ντής – Δ/ντρια επιλέξει να μην εφαρμόσει τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου είναι αυτονόητο ότι θέτει εαυτόν εκτός των σωματείων μας.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει προκηρυγμένη 48ωρη απεργία (και για τις δυο ημέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου) για τους Δ/ντές & Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και τρίωρη στάση εργασίας (για τις τρεις πρώτες ώρες του διδακτικού ωραρίου) για τους υπόλοιπους εκπ/κούς από τη Δ. Ο. Ε.

 

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Π. Ε. ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

 

 

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

 

 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ – ΥΠΟΤΑΓΗ  ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

TO Δ.Σ.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=4382

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.