- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Συνάντηση με τους διευθυντές για την εξ αποστάσεως επιμόρφωση.

Posted By ΔΣ On Ιουλίου 1, 2014 @ 12:00 πμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/6/2014,  με πρωτοβουλία των  Διευθυντών  και Διευθυντριών Ηλιούπολης  συνάντηση στην οποία ήταν καλεσμένο και το ΔΣ του συλλόγου μας .

Στην  τοποθέτηση του συλλόγου μας   τονίστηκε ότι γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι  η αξιολόγηση δεν έχει στόχο την καλυτέρευση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Αντίθετα χρησιμοποιείται σαν μοχλός για τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών έτσι ώστε να υπηρετήσουν το νέο σχολείο που διαμορφώνεται και οι διευθυντές να ανταποκριθούν στη θέση του  μάνατζερ ανταγωνιστικής επιχείρησης. Επίσης επιχειρείται η μετατροπή του σχολείου σε αυτόνομη σχολική μονάδα, η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Στόχος του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί με κάθε τρόπο αυτή η διαδικασία γιατί για να αξιολογήσει τους εκπαιδευτικούς κάθε διευθυντής και διευθύντρια, πρέπει να έχει πιστοποίηση ως αξιολογητής, δηλαδή να έχει πάρει «πτυχίο» ότι θα εκτελέσει καλά και με επάρκεια την καρατόμηση των εκπαιδευτικών!!!

Τονίστηκε επίσης, ότι οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα και συλλογικά, χωρίς καμία υποχώρηση στις πιέσεις, καμία αποδοχή των εκβιασμών.

Σημειώθηκε ότι η απόφαση του δικού μας Συλλόγου όπως και άλλων, να καλέσουν τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες να μην απαντήσουν σε καμία ερώτηση, να μην υποβάλλουν καμία εργασία στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρεται στις οδηγίες, είναι συνέχεια όλων των μέχρι τώρα αποφάσεων για την ακύρωση της αξιολόγησης. Σ’ αυτά τα πλαίσια καλέστηκαν οι διευθυντές/ντριες μια εβδομάδα πριν, να μη συμμετέχουν στα σεμινάρια επιμόρφωσής τους για την αξιολόγηση και οι εκπαιδευτικοί να τα μπλοκάρουν με συγκεντρώσεις ακύρωσής τους, πράγμα που έγινε με απόλυτη επιτυχία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 11 Διευθυντές και Διευθύντριες από τους 17  και η συζήτηση ήταν πολύ γόνιμη. Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα οι Διευθυντές και Διευθύντριες να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους διευθυντές  να υπογράψουν κοινή δήλωση ότι δε θα συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση. Στη συνάντηση συγκεντρώθηκαν οι πρώτες υπογραφές

Με βάση τις αποφάσεις αυτής της συνάντησης καλούμε

Τη  Δευτέρα 30/6, στις 12.00,  τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες  νασυμμετέχουν στη  συνάντηση με τους υπόλοιπους Συλλόγους Αθηνών  με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Α’ Διεύθυνσης (Δώρου 9, Ομόνοια)για τα ζητήματα της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης για να κάνουν σαφείς τις θέσεις τους σχετικά με το ζήτημα, μαζί με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των άλλων Συλλόγων καταθέτοντας συλλογικά και μαζικάτη δήλωση αντίθεσης στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση.

ΤΟ ΔΣ


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=4488

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.