- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Εθελοντισμός και Αξιολόγηση, από Αν.Κιν.

Posted By ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ On Οκτωβρίου 4, 2014 @ 8:43 μμ In ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ | No Comments

 

Εθελοντισμός και αξιολόγηση

 

Λανσάρεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς και από διάφορα στελέχη της εκπαίδευσης ότι φέτος, ειδικά, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού είναι προαιρετική – εθελοντική. Όποιος συνάδελφος θέλει να αξιολογηθεί θα το δηλώσει και θα προχωρήσει η αξιολόγησή του. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η αξιολόγηση σε καμία περίπτωση δεν είναι εθελοντική. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους και μάλιστα τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες αναγράφονται αναλυτικά στο ΠΔ 152.

Χρονοι αξιολογησης [1]

Επομένως όποιος μιλάει για Εθελοντισμό και Αξιολόγηση, ή δεν ξέρει (που δεν θα έπρεπε γιατί έχει επιμορφωθεί) ή το λέει εκ του πονηρού προσπαθώντας υπόγεια να δουλέψει υπέρ της αξιολόγησης «στρατολογώντας» αξιολογημένους.

 

Κανένας μας δεν πρέπει να προθυμοποιηθεί και να ζητήσει αξιολόγηση πιστεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Πολλοί λένε ότι επειδή είναι καλοί δάσκαλοι θα αξιολογηθούν θετικά και άρα θα προαχθούν βαθμολογικά και άρα μισθολογικά. Λάθος και Ψέμα. Είναι μνημονιακή απαίτηση η βαθμολογική στασιμότητα και αυτό δεν αλλάζει με όσες επιτυχημένες αξιολογήσεις κι αν πιστωθεί κάποιος. Δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ λόγο να ζητήσουμε εθελοντική αξιολόγηση και να απαντάμε άμεσα σε όποιον μας την προτείνει.

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης

 

 


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=4833

URLs in this post:

[1] Image: http://www.sepeilioupolis.gr/wp-content/uploads/2014/10/Χρονοι-αξιολογησης.jpg

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.