- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Με αφορμή την αποχή γονέων και μαθητών σε σχολείο της περιοχής μας

Posted By ΔΣ On Οκτωβρίου 24, 2014 @ 6:41 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την αποχή γονέων και μαθητών σε σχολείο της περιοχής μας λόγω έλλειψης υποστηρικτικών δομών (έγκαιρη λειτουργία παράλληλης στήριξης, επαρκών τμημάτων ένταξης, κ.λ.π) και που αφορούν όλα τα σχολεία της περιοχής μας, καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν την άμεση κάλυψη των κενών στην παραλληλη στήριξη.  Όλοι οι μαθητές πρέπει να φοιτούν ισότιμα στο γενικό σχολείο με την υποστήριξη των κατάλληλων μέσων, υλικών και δομών. Η δυσλειτουργία των σχολικών μονάδων είναι αποτέλεσμα τόσο της έλλειψης υποστηρικτικών δομών, όσο και της φιλοσοφίας των αποσπασματικών λύσεων και όχι η αναπηρία ή η ειδική εκπαιδευτική ανάγκη ενός μαθητή. Στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων ας μην προβαίνουμε στον στιγματισμό ατόμων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γιατί τότε συμβάλλουμε όλοι στη δημιουργία μια κοινωνίας ανταγωνιστικής χωρίς ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Είναι χρέος της πολιτείας να παρέχει όλες αυτές τις δομές και τα μέσα που οδηγούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να εστιάζουν οι συλλογικές διεκδικήσεις και οι αγώνες μας με την υποστήριξη και των γονέων.

Διεκδικούμε:

  • Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών και πλαισίων για όλους τους μαθητές του γενικού σχολείου, μέλη του οποίου είναι και οι μαθητές των τμημάτων ένταξης με μόνιμο επιστημονικό και εκπαιδευτικό προσωπικό (ΚΕΔΔΥ, διεπιστημονική συνεργασία, συμβουλευτική γονέων, στελέχωση σχολείων, λειτουργική αντιστοιχία αριθμού μαθητών ανά τάξη, κ.α.)
  • Ουσιαστική παρουσία και στήριξη αυτών των δομών: την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, την ένταξή τους στο καταλληλότερο εκπαιδευτικό πλαίσιο και την ουσιαστική υποστήριξή τους από τους αρμόδιους φορείς.
  • Έγκαιρη λειτουργία του θεσμού της παράλληλης στήριξης με μόνιμο χαρακτήρα, για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων του γενικού σχολείου για ζητήματα που αφορούν την ειδική αγωγή και την ενταξιακή εκπαίδευση.
  • Επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών πάνω σε ζητήματα ειδικής αγωγής .

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να απαιτήσουμε από το υπουργείο Παιδείας και όλους τους συναρμόδιους φορείς να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών σε ένα ποιοτικό σύστημα δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης με μόνιμο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

 

Από το Δ.Σ.

 


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=4992

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.