- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Καταγγελία για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Posted By ΔΣ On Νοεμβρίου 11, 2014 @ 9:26 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ.,ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ | No Comments

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Ενημερωθήκαμε  ότι μαθητές του 11ο Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης που βρίσκονται πλησίον της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου, εκτίθενται από τις 20 Οκτωβρίου στην ακτινιβολία δύο (2) κεραιών κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκαν στην ταράτσα οικοδομής που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το 11ο Νηπιαγωγείο (50μ. απόσταση).  Οι επιστήμονες χρόνια τώρα προειδοποιούν για τον κίνδυνο της έκθεσης του ανθρώπου στο ‘‘νέφος’’  της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ,όπως παιδιά και ηλικιωμένοι. Θεωρούμε ότι αποτελεί άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών.Η τοποθέτηση κεραιών κινητης τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς πρέπει οπωσδήποτε να εμποδιστεί: το οικονομικό όφελος δεν πρέπει να επιτραπεί να είναι το κυρίαρχο. Δεν πρέπει να θυσιάζεται η υγεία των παιδιών μας, μπροστά στο οικονομικό κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.  Μόνο η συντονισμένη δράση γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και της τοπικής κοινωνίας μπορεί πετύχει την απομάκρυνσή τους.

Απαιτούμε την άμεση αποξύλωση  των συγκεκριμένων κεραιών , αλλά και όλων των άλλων  που υπάρχουν στην περιοχή μας και καλούμε όλους τους  τοπικούς συλλογικούς φορείς για μαζικές αγωνιστικές δράσεις.

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                 Χριστάκου  Αικατερίνη

 

 

 


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=5009

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.