- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Η πορεία της Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση στα σχολεία μας

Posted By ΔΣ On Δεκεμβρίου 16, 2014 @ 6:50 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των Συλλόγων  Διδασκόντων των 1ου ,2ου,  3ου,4ου,6ου, 7ου , 8 ου ,10ου, 12ου ,13 ου, 21ου  Δημοτικών Σχολείων Ηλιούπολης που έχουν συνεδριάσει μέχρι στιγμής και έχουν αρνηθεί να πάρουν μέρος στην αξιολόγηση μέσα από τα «σχέδια δράσης» και την ανάρτησή τους στο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ»,  των συναδέλφων Προϊσταμένων Νηπιαγωγών  και των Συλλόγων διδασκόντων των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου,  5ου,  6ου, 7ου, 8ου,  9ου,  10ου,  11ου, , 13ου, 14ου ,15ου ,16ου , 18ου ,19ου 20ου , 21ου και 24ου που αρνήθηκαν και αρνούνται να αξιολογηθούν και συμπορεύονται με τις αποφάσεις του Συλλόγου μας και του Κλάδου, εφαρμόζοντας την απόφαση για αποχή-απεργία!

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που έχουν έρθει από τα σχολεία στο Σύλλογό μας.

 

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων Διευθυντών Δημοτικών και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων  που αρνήθηκαν και αρνούνται να αξιολογηθούν και να αξιολογήσουν, παρά τους εκβιασμούς  που δέχονται από τις/τους σχολικούς συμβούλους κι απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (σεμινάρια σχολικών συμβούλων, αναρτήσεις στο παρατηρητήριο κλπ).

 

Καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, τις Προϊσταμένες και τους Διευθυντές που προχώρησαν σε ανάρτηση του φακέλου τους να μην πάρουν μέρος στις συναντήσεις που έχουν προγραμματίσει οι Σχολικοί Σύμβουλοι  για την αξιολόγησή τους και να συνταχθούν με τη θέση του Κλάδου δηλώνοντας ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.

Τους καλούμε να μην συμβάλλουν στην υλοποίηση της αξιολόγησης που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να μη γίνουν οι ίδιοι αξιολογητές , να μη σταθούν απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων (Σ.Δ.) και στα υπόλοιπα σχολεία. Καλούμε και αυτούς τους Σ.Δ. να αρνηθούν να πάρουν μέρος στο «σφαγείο» της Αξιολόγησης–Κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, να στηρίξουν με συνέπεια τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Συλλόγου μας και να κάνουν χρήση των αποφάσεων (απεργία-αποχή) του Κλάδου. Η απόφασή μας να αποτρέψουμε την αξιολόγηση ψηφίστηκε ξανά ομόφωνα στην τακτική μας Γ.Σ. 

Κανένας να μη φοβηθεί, κανένας να μη σκύψει το κεφάλι.

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Το Δ.Σ.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=5144

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.