- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Κατά της προσφυγής για τον νόμο επιλογής Διευθυντών, από ΑνΚιν

Posted By ΔΣ On Ιουνίου 13, 2015 @ 5:30 μμ In ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ | No Comments

Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης και από κοντά κάποιοι διευθυντές δημοτικών σχολείων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νόμου για την επιλογή των διευθυντών. Δείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες για λεπτομέρειες.

http://www.esos.gr/arthra/38753/oi-logoi-tis-prosfygis-sto-ste-kata-toy-systimatos-epilogis-stelehon-ekpaideysis-ton

http://panede.blogspot.gr/

Εννοείται ότι ο κάθε ένας έχει δικαίωμα στις προσφυγές και στην «προσπάθεια» τήρησης της νομιμότητας. Όμως που ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια που γίνονταν διάφορες … συνδικαλιστικές παρανομίες και μαγειρέματα στις συνεντεύξεις. Ο εκπαιδευτικός κόσμος βοούσε για πάρα πολλές επιλογές διευθυντών όμως τίποτα δεν κουνιόταν. Τώρα λοιπόν που ψηφίστηκε ένας νόμος που δίνει φωνή στον απλό δάσκαλο της τάξης , μαζέψαμε όλα τα νομικά μας επιχειρήματα περί αξιοκρατίας και διαφάνειας για να τον βουλιάξουμε!!!! Αίσχος.

Όμως και η λογική μας προσβάλλεται με μια τέτοια κίνηση. Όποιος είναι ενεργός εκπαιδευτικός και μάλιστα στέλεχος της εκπαίδευσης και άρα ενδιαφέρεται για το καλό της, ΠΡΩΤΑ παρουσιάζει τις θέσεις του για ένα ζήτημα (π.χ. την επιλογή διευθυντών) και μετά παλεύει να κατατροπώσει αυτές  του αντιπάλου. Δεν βλέπω όμως να υπάρχουν θέσεις τους δημοσιοποιημένες.

Υ.Γ.  Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι εκλογές των συλλόγων διδασκόντων εδώ στην Ηλιούπολη, ήταν αξιοπρεπέστατες και ακριβοδίκαιες. Σε όσους δεν άρεσαν τα αποτελέσματα καλό θα είναι να αναρωτηθούν και αυτοπαρατηρηθούν για τυχόν ελλείψεις ή λάθη τους και όπως λέμε στους μαθητές μας «να μάθουμε από αυτά για να γίνουμε καλύτεροι». Όχι να ρίξουμε το «φταίξιμο» στον νόμο ή την ανωριμότητα των δασκάλων. Η συνείδηση και το ήθος του δάσκαλου δεν έχει  σκιές.

 

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης

 

 


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=5753

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.