- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Αίτημα για τραπεζοκόμους στα νηπιαγωγεία

Posted By ΔΣ On Σεπτεμβρίου 18, 2015 @ 9:28 πμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ.,ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ | No Comments

 

ΘΕΜΑ: ΣΙΤΙΣΗ ΝΗΠΙΩΝ

Η προσχολική ηλικία  είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξη του παιδιού,κατ’επέκταση λοιπόν, η προσχολική αγωγή αποτελεί βασικό τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου διαμορφώνεται στα πρώτα χρόνια της ζωής του.  Ο Λέων Τολστόι λέει χαρακτηριστικά: «Μήπως δεν απόκτησα όλα εκείνα που είναι τώρα ΖΩΗ ΜΟΥ; Απ’ την την ηλικία του πεντάχρονου ως τη σημερινή, μόνο ένα βήμα».     Είναι  ανάγκη λοιπόν και είναι εφικτή, ως δυνατότητα, να ικανοποιηθούν σήμερα οι ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας για αγωγή, φροντίδα, ομαλή κοινωνικοποίηση και γνώση μέσα από ένα σύγχρονο, υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο.

Το ολοήμερο νηπιαγωγείο είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε θέλοντας να ανταποκριθεί στις παιδαγωγικές και κοινωνικές ανάγκες του παιδιού. Στην πορεία της λειτουργίας του, αναδείχθηκαν  σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του και ελλοχεύουν κινδύνους για την υγεία του παιδιού και του εκπ/κού έργου του/της νηπιαγωγού.    Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που θεωρούμε ότι θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να λύσει χωρίς κωλυσιεργεία είναι το θέμα της σίτισης των νηπίων.

Σύμφωνα με τα  υγειονομικά  κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας, που επισκέφθηκαν τα νηπιαγωγεία της περιοχής μας κατά το σχολικό έτος 20014-15, οι προδιαγραφές σίτισης που ρητά απαιτούνται για τα νήπια, είναι οι παρακάτω:

  • Οι εμπλεκόμενοι με τη σίτιση πρέπει  απαραίτητα να έχουν πιστοποιητικό Υγείας.
  • Ζέσταμα φαγητού πάνω από 100οC
  • Θερμόμετρο φαγητού
  • Θερμόμετρο ελέγχου θερμοκρασίας φαγητού στο κέντρο
  • Επιμελής καθαρισμός του χώρου πριν και μετά το γεύμα κ.λ.π.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να αποσαφηνίσει την εγκύκλιο   από  12-09-2014 Αριθ. Πρωτ. Φ.32/227/145146/Γ1 που μιλούσε για «καθοδήγηση» νηπίων από τον/την νηπιαγωγό και πως θα υλοποιηθεί (χωρίς το αναγκαίο μόνιμο βοηθητικό προσωπικό) η συγκεκριμμένη διαδικασία σίτισης, από νήπια 4 και 5 ετών, σύμφωνα με τα παραπάνω.

Για την υγιεινή και ασφαλή σίτιση των νηπίων απαιτούμε: την πρόσληψη μόνιμου ειδικά εκπαιδευμένου βοηθητικού προσωπικού, με το απαραίτητο πιστοποιητικό υγείας ,που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την προετοιμασία, το σερβίρισμα του φαγητού και την καθαριότητα του χώρου σίτισης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                Παπακώστα Μαργαρίτα


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=5958

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.