- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Μπανάνες

Posted By ΑΣΕ On Απριλίου 3, 2012 @ 4:09 μμ In Ανακοινώσεις Τρίτων,ΑΣΕ | No Comments

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» Αρ.Πρωτ. 70

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης Ν. Ιωνία 2/4/2012Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία 210-2812938 – 6972008336

mail : segseferis@gmail.com [1] Site : https://sites.google.com/site/syllekpaidevtikvngseferis/home [2]

ΘΕΜΑ : Νέο κρούσμα διαφήμισης στα σχολεία με την «άδεια» του Υπουργείου.

«Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για οργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εντός και εκτός σχολείου» … «Αντισταθμιστικές παρεμβάσεις» … «Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετέχουν ενεργά σε καινοτόμες δράσεις και προγράμματα;» … «Αριθμός προαιρετικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (π.χ. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αγωγή Υγείας κλπ.) που εκπονούνται στο σχολείο» … «Κοινές πρωτοβουλίες Σχολικής Μονάδας με φορείς της τοπικής κοινωνίας (αριθμός, θέμα, περιγραφή, πλήθος συμμετεχόντων)» … «Στο σχολείο αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για τη συμμετοχή σε προαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο;»

Aυτοί είναι μερικοί από τους «δείκτες» και τα «κριτήρια» της επιχειρούμενης «αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού» όπως φαίνονται μέσα απ΄ τα δημοσιευμένα κείμενα του Υπουργείου. Κι αν κάποιος δεν έχει ακόμα καταλάβει τι κρύβεται πίσω απ΄ αυτές τις βαρύγδουπες λέξεις των εγγράφων του Υπουργείου ( «καινοτομία», «πρωτοβουλία», «κοινωνική ευθύνη», «προγράμματα», «συνεργασία με φορείς», κλπ) …

ΝΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ :

Για όποιον δεν κατάλαβε, αναλαμβάνει το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας να διευκρινίσει ότι

( Έγγραφο Φ14/9/6730/Γ1 της 20/1/2012) :

«Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (σ.σ. Aυτή που πουλάει μπανάνες ) με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προς τους Έλληνες καταναλωτές, προτίθεται να υλοποιήσει πιλοτικά και κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2012 έως Ιούνιος 2012, ένα πρόγραμμα διατροφής στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης» … «… μέσω του προγράμματος θα γίνεται δωρεάν διανομή φρούτων στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων καθώς και εντύπων ψυχαγωγικού και ενημερωτικού περιεχομένου» … «διανομή μπανάνας» … «στο πλαίσιο του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης» … «Παρακαλούνται οι οικείοι Σχολικοί Σύμβουλοι καθώς κι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων» … κλπ … κλπ.

Κι αν κάποιος πει «δε χάλασε ο κόσμος … ας φάνε μια μπανάνα», του θυμίζουμε τις περσινές σταφίδες που όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων (πέρα απ΄ όλα τα άλλα) ήταν … ψεκασμένες ή ποτισμένες με διάφορα δηλητήρια.

  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο πρόγραμμα που βάζει μέσα στο σχολείο το κέρδος, τη διαφήμιση, την επιχειρηματική δράση. Κάθε τέτοιο πρόγραμμα που αλλάζει το χαρακτήρα του σχολείου κι ανοίγει το δρόμο για το «σχολείο της αγοράς», για το «σχολείο επιχείρηση».
  • Είναι φανερό πιά ότι «Dealer» κι «Ατζέντης» όλων αυτών των προγραμμάτων και των εταιρειών, είναι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας κι όσοι υπογράφουν τέτοια έγγραφα
  • Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά απ΄ το χέρι μας για να εμποδίσουμε αυτή τη νέα «μπίζνα».
  • Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους, τους διευθυντές και κάθε συνάδελφο και Σύλλογο Διδασκόντων να σταθούν στο ύψος του λειτουργήματός τους : Είμαστε παιδαγωγοί, επιστήμονες κι εκπαιδευτικοί κι όχι πλασιέδες της ΝΤΟΛ ή της κάθε άλλης εταιρείας.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ …

ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΚΥΦΤΟ ΚΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΛΑΟ.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠ΄ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=609

URLs in this post:

[1] segseferis@gmail.com: mailto:segseferis@gmail.com

[2] https://sites.google.com/site/syllekpaidevtikvngseferis/home: https://sites.google.com/site/syllekpaidevtikvngseferis/home

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.