- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες – μετανάστες

Posted By ΔΣ On Μαρτίου 9, 2016 @ 7:26 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

“Πολλά είναι δύσκολα

πιο δύσκολα ακόμα-

οι μπόγοι των προσφύγων στο πεζοδρόμιο…”

                                                                                      Γ. Ρίτσος

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί για άλλη μια φορά τα παιδιά, τους γονείς τους και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς , που ανταποκρίθηκαν στο πρόσφατο κάλεσμα για συλλογή ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, μετανάστες. Για μας δεν υπάρχει διαχωρισμός πρόσφυγα ή μετανάστη, είναι το ίδιο θύμα του εκμεταλλευτικού συστήματος, θύμα του μοιράσματος της λείας, θύμα της λεηλασίας και υφαρπαγής των βασικών αξιών της Δικαιοσύνης, της Ανθρωπιάς, θύμα της ιμπεριαλιστικής τους «ειρήνης».

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής πολιτικής, της δολοφονικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και ΕΕ. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς Χιλιάδες οικογένειες με παιδιά, θαλασσοπνίγονται, στοιβάζονται σε hot spots και σε ακατάλληλα καταλύματα, αντιμετωπίζουν την καταστολή, πέφτουν θύματα διακινητών, περπατάνε πάνω στις εθνικές οδούς με προορισμό την Ειδομένη και τα κλειστά σύνορα. Βιώνουν τα βάρβαρα αποτέλεσματα της εφαρμογής των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το προσφυγικό δεν είναι μόνο ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Είναι βαθιά πολιτικό ζήτημα με μονομερείς εκμεταλλευτικές ενέργειες των  «εταίρων» και «συμμάχων», του  ιμπεριαλιστικού συστήματος που με τους μηχανισμούς του συντηρεί, διαιωνίζει και αναπαράγει το πρόβλημα της προσφυγιάς.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα , και ιδιαίτερα ο εκπαιδευτικός, να μένει απαθής μπροστά στις απάνθρωπες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί  για τους πρόσφυγες και στο όργιο εκμετάλλευσης που υπόκεινται αυτοί οι άνθρωποι. Απαιτούμε  να αξιοποιηθούν υπάρχουσες υποδομές, να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας, με τον αναγκαίο εξοπλισμό, επαρκές προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους καθώς επίσης και όλα τα μέσα για την ιατροφαρμακευτική πρόνοια των προσφύγων.

Απαιτούμε να τους χορηγηθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζονται ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν.

Καλούμε το κάθε σχολείο να γίνει εστία αλληλεγγύης, να αναδείξει τις αιτίες του πολέμου, να διατρανώσει ότι η χώρα μας πρέπει να είναι φωνή και δύναμη αντίστασης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να εκφράσει μαζικά την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ενάντια σε κάθε ρατσιστική, ξενοφοβική κραυγή.

Ειδικότερα:

  • Καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες. (πλησιέστερο σημείο διάθεσης: Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Ελληνικό)
  • Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες –μετανάστες την Πέμπτη 10/3/2016 στο γραφείο του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας « Η λεμονιά».

 

Κατάλογος ειδών πρώτης ανάγκης :

- Νερό,βρεφικό γάλα και γάλα μακράς διαρκείας
- Παιδικές τροφές, χυμοί, ξηρά τροφή, μπισκότα
- Πάνες για μωρά και ενήλικες, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, σαπούνια,
οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες
- Σακκούλες σκουπιδιών, καθαριστικά WC

ΤΟ ΔΣ


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=6650

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.