- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους Athens Ledra

Posted By ΔΣ On Ιουνίου 11, 2016 @ 9:14 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στηρίζει τις καθημερινές και πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων του «Athens Ledra»,  τις οποίες αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση και συνεχίζουν τον αγώνα τους για τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισήμαναν πως η εντατικοποίηση, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις αλλά και η απλήρωτη εργασία χτυπά «κόκκινο» στα ξενοδοχεία και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι οι εργοδότες στα ξενοδοχεία προσπαθούν να αξιοποιήσουν το παράδειγμα του «Athens Ledra» ως μοχλό πίεσης για να συμπιέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Υπενθυμίζουν πως η εργοδοσία ανέστειλε τη λειτουργία του ξενοδοχείου και επιδιώκει να προχωρήσει στον πλειστηριασμό του, επιδιώκοντας να παραλάβει ο νέος ιδιοκτήτης το ξενοδοχείο χωρίς τους εργαζόμενους, να απαλλαχθεί από τα δικαιώματά τους και το σωματείο τους.

Το επιχειρησιακό σωματείο τους οργανώνει τη Δευτέρα 13/6, στις 8 μ.μ.,  εκδήλωση – συναυλία έξω από το ξενοδοχείο. Το ΔΣ. του συλλόγου μαςκαλεί τους  εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία αυτή,μέσα από την οποία, οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra» επιδιώκουν «να δυναμώσει το στοιχείο της αλληλεγγύης σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο που βιώνει το αποτέλεσμα μιας ανάπτυξης που έχει μόνο βάσανα για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

ΤΟ Δ.Σ.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=6965

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.