- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΕΨΥΠΕ από δήμο Ηλιούπολης (2)

Posted By ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ On Απριλίου 29, 2012 @ 7:10 μμ In Test,ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ | No Comments

Πρόγραμμα αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας

 Το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Ηλιούπολης πραγματοποίησε, στις 30 Μαρτίου 2012, Ημερίδα με θέμα την Ενδοσχολική βία. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, που βρήκε θερμή ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της πόλης μας, οι εισηγητές και μέλη της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) ανέπτυξαν την ανάγκη αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, που στις μέρες μας παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις. Ανέδειξαν επίσης τους παράγοντες και τους τρόπους εμφάνισης του φαινομένου, και παρουσίασαν το πρόγραμμα αντιμετώπισής του, που υλοποιεί η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., και ήδη εφαρμόζεται σε πολλά Δημοτικά Σχολεία.

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. προτίθεται να υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό και σε σχολεία του Δήμου μας. Οι Διευθυντές των σχολείων, που θα επιθυμούσαν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στο σχολείο τους κατά την επόμενη σχολική χρονιά, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας για να γίνει εγκαίρως ο απαραίτητος προγραμματισμός υλοποίησης του προγράμματος.

27/4/2012

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

….. Ο δήμος επανέρχεται και επανέρχεται γύρω από το θέμα. Άραγε ξαφνικά διαπίστωσαν ότι υπάρχει έξαρση της ενδοσχολικής βίας και επιμένουν τόσο πολύ; Ό,τι κι αν είναι πάντως, την απόφαση για εφαρμογή ενός προγράμματος σε σχολείο την παίρνει ο Σύλλογος Διδασκόντων (του οποίου προεδρεύων μέλος είναι ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας) και όχι μόνος του ο Διευθυντής.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=714

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.