- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

Posted By ΑΣΕ On Αυγούστου 25, 2016 @ 11:20 μμ In ΑΣΕ | No Comments

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής το μεσημέρι της Πέμπτης. Στο στόχαστρο βρέθηκε η τροπολογία με την οποία το υπουργείο υποβαθμίζει τα ειδικά παιδαγωγικά προσόντα, που απαιτεί η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αντί να προχωρήσει σε μόνιμους μαζικούς διορισμούς, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ειδικών σχολείων, όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εργάζονται χρόνια στην Ειδική Αγωγή με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, περιπλανώμενοι για 15 χρόνια στη χώρα ως αναπληρωτές, απόφοιτοι των τμημάτων Ειδικής Αγωγής από τα οποία δεν έχει γίνει μόνιμος διορισμός, διαδήλωσαν μαχητικά, ζητώντας «Όχι άλλο ΕΣΠΑ και αναπλήρωση, θέλουμε επιτέλους μονιμοποίηση», ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Μαζί με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων, απαίτησαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες της εκπαίδευσης, κατήγγειλαν την πολιτική των περικοπών, την κατασκευή πλεονασμάτων εκπαιδευτικών.

Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας και -όπως ενημέρωσαν μετά τη συνάντηση- η ηγεσία του υπουργείου επέμεινε στην επίμαχη τροπολογία, ισχυριζόμενη ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, εντάσσοντάς την στην πολιτική της «συμπερίληψης», που στην πραγματικότητα αποτελεί όχημα για την παραπέρα κατηγοριοποίηση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το «παρών» έδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και οι εκπρόσωποί του στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει το μορφωτικό δικαίωμα και τις ζωές.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=7162

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.