- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Ενημερωτικό για την συνάντηση του ΔΣ με την Διευθύντρια Ειδ. Αγωγής

Posted By ΔΣ On Αυγούστου 31, 2016 @ 9:30 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Ενημερωτικό Δελτίο

 

Για τη συνάντηση του ΔΣ με τη Διευθύντρια Ε.Α στο ΥΠΕΘ

Το ΔΣ του Συλλόγου πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, υπεύθυνη στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, κα Αστέρη Ντορέττα  την Πέμπτη 30/6/2016.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν τα προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής, τόσο γενικότερα όσο και ειδικότερα προβλήματα  λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας. Συζητήθηκαν θέματα  που αφορούν τις ελλείψεις στελέχωσης των Τ.Ε. , την ουσιαστικά ανύπαρκτη , για την φετινή χρονιά , Παράλληλη Στήριξη , τις καθυστερήσεις σε κάλυψη αιτημάτων βοηθητικού προσωπικού, την  υποχρηματοδότηση και της Ειδικής Αγωγής, καθώς και προβλήματα και καθυστερήσεις που αφορούν διαγνώσεις (ΚΕΔΔΥ κ.τ.λ.)

Όπως ήταν αναμενόμενο, παρά την καλή γενικότερα διάθεση και αντιμετώπιση της Δ/ντριας Ειδικής Αγωγής,  δεν υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και δε δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις. Η γενικόλογη και αόριστη επίκληση ότι το Υπουργείο  Παιδείας ενδιαφέρεται για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,  για τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και η φράση της Δ/ντριας ότι δεν πρέπει η παράλληλη στήριξη να είναι η «σκιά» του παιδιού, δεν μας καλύπτει και δεν μας καθησυχάζει.

Σχετικά με τα  αιτήματα που έχουμε θέσει για ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης, για κάλυψη των αναγκών στην Παράλληλη Στήριξη (ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί), για στελέχωση των ήδη υπαρχόντων τμημάτων και δομών, για εγγραφή όλων των παιδιών με ιδιαιτερότητες, για την αναλογία εκπαιδευτικού/ παιδιών ανά τμήμα ένταξης , για την έλλειψη υποδομών, εποπτικού και αναλώσιμου υλικού, εισπράξαμε κατανόηση , συμπάθεια και παραπομπή στην ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών.

Θεωρώντας ότι η Ειδική Αγωγή χρειάζεται θετικά άνιση μεταχείριση, δεδομένων των σοβαρών ελλείψεων σε δομές που αφήνουν πολλά παιδιά με αναπηρία, όχι μόνο εκτός κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου αλλά, τελικά, ακόμη και σε πολλές περιπτώσεις αβοήθητα στα σπίτια τους,  καταθέσαμε  και τονίσαμε την ανάγκη να υπάρχει και να βρίσκει το κάθε παιδί  το κατάλληλο για αυτό εκπαιδευτικό πλαίσιο, πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό , καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Συνεχίζουμε, διεκδικούμε  και παλεύουμε σε συμμαχία  και κοινή δράση με γονείς και εργατικό λαϊκό κίνημα να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν να κάνουν με  τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα Σχολεία μας, για ένα Σχολείο Δημόσιο και Δωρεάν που δε μετρά τη μόρφωση ως κόστος και που έχει πρώτιστα το παιδί κι έπειτα ο εκπαιδευτικός αυτό που δικαιούται και αξίζει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                         Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                                                                                                     

                           Χήρα    Αγαθή                                                     Παπακώστα Μαργαρίτα


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=7175

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.