- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΓΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Posted By ΔΣ On Νοεμβρίου 14, 2016 @ 10:24 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.   Μ. Παπαμαύρος χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων Νηπιαγωγών που αψήφησαν τις εντολές της διοίκησης και αποφάσισαν να συμπαραταχθούν με τις αποφάσεις του Συλλόγου και του κλάδου, δηλαδή να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε Νηπιαγωγείου, ως κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων.  Κανένας δεν  γνωρίζει ένα Νηπιαγωγείο όπως το γνωρίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του, ο οποίος αποφασίζει, σεβόμενος  τις συλλογικές αποφάσεις του σωματείου  και σύμφωνα με την τεκμηριωμένη παιδαγωγική του άποψη .

Η ομόθυμη στάση των νηπιαγωγών ενάντια στην υπουργική απόφαση  καθώς και το γεγονός ότι η νέα Υπουργική Απόφαση για το ενιαίου τύπου Νηπιαγωγείο που μεταλλάσσει το Νηπιαγωγείο  σε σχολειοποιημένο πρόγραμμα με αυστηρούς χρόνους, στερείται παιδαγωγικών τεκμηρίων και αποκλείει  παιδιά, ειδικά των μη προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων, βάζοντας κριτήρια εγγραφής στο ολοήμερο νηπιαγωγείο. Επίσης, υποβαθμίζει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της δεύτερης βάρδιας,  που μελλοντικά θα απαλλάξει το Υπουργείο από την υποχρέωση για τη στελέχωσή του με Νηπιαγωγούς και ανοίγει  το δρόμο της ωρομισθίας στο Νηπιαγωγείο ή και ακόμη και  της μεταφοράς της λειτουργίας του σε Δήμους ή ΚΔΑΠ.

Καλούμε  τους νηπιαγωγούς να συνεχίσουν την ίδια στάση,  παρά τις όποιες  προτροπές ή έγγραφες υποδείξεις δεχθούν από τις Σχολικές Συμβούλους, για τη μη θεώρηση ωρολογίων προγραμμάτων. Την απόφαση αυτή του Συλλόγου, έχει στηρίξει και υλοποιήσει  η πλειοψηφία των νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου θα είναι δίπλα στις/στους συναδέλφους νηπιαγωγούς, τους καλεί να συνεχίσουν αταλάντευτα την ίδια στάση που έχουν κρατήσει μέχρι τώρα και να ειδοποιούν τα μέλη του Δ.Σ. σε κάθε περίπτωση.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει ανάλογη απόφαση στήριξης των νηπιαγωγών.

Στα παραπάνω πλαίσια το ΔΣ του Συλλόγου θα συναντηθεί  με το Διευθυντή Εκπαίδευσης.

 

Συλλογικά και συσπειρωμένοι στο Σύλλογό μας, στο σωματείο μας, αντιπαλεύουμε την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική.

 Για το Δ.Σ.

                      Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      Χήρα    Αγαθή                                    Παπακώστα Μαργαρίτα


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=7561

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.