- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Υποδοχή των προσφυγόπουλων σε σχολεία σε Πέραμα και Λάρισα

Posted By ΑΣΕ On Φεβρουαρίου 3, 2017 @ 9:38 μμ In ΑΣΕ,Παρατάξεις | No Comments

Χαρακτηριστικά κινητοποίησης για τη διεκδίκηση του δικαιώματος όλων των παιδιών Ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων στη δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλα τα παιδιά, πήρε χτες η θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν εργαζόμενοι, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, στα 18 προσφυγόπουλα που ήρθαν από το Κέντρο Φιλοξενίας του Σχιστού στο Δημοτικό Σχολείο του Ικονίου.

 Ταυτόχρονα, όλος αυτός ο εργατόκοσμος που κατέκλυσε το δρόμο μπροστά από το σχολείο, έστειλε και σαφές μήνυμα προς τους εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ότι το βρώμικο σχέδιο που ξεδιπλώνουν στην πόλη του Περάματος, να ποτίσουν λαϊκές συνειδήσεις με το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας για να καλύψουν το κεφάλαιο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, τους υπαίτιους δηλαδή για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αυτούς που ευθύνονται για την προσφυγιά, δεν θα περάσει.

Αλλωστε, ήταν χαρακτηριστικό ότι η ίδια ομάδα μπράβων της Χρυσής Αυγής που πριν από περίπου 15 μέρες, με επικεφαλής τον βουλευτή τους Γιάννη Λαγό είχε μπουκάρει στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο εξαπολύοντας επίθεση σε γονείς και δασκάλους, χτες δεν μπόρεσε ούτε καν να πλησιάσει.

«Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλα τα παιδιά. Καμία ανοχή στην ξενοφοβία και το ρατσισμό. Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας», ανέφερε το πανό της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος, δίνοντας και το στίγμα της όλης κινητοποίησης. Αντίστοιχο ήταν και το μήνυμα που εξέπεμπε το σύνθημα στο πανό της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος: «Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα θύματα πολέμου. Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική και φασιστική φωνή».

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των μαθητών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Περάματος με προμετωπίδα το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πειραιά, στο οποίο μαζί με το καλωσόρισμα στα προσφυγόπουλα αναγραφόταν η φράση «έξω η φασίστες από τις γειτονιές». Οι μαθητές κατέφτασαν μπροστά στο δημοτικό σχολείο συγκροτημένα με πορεία, προκαλώντας τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων.

 Στη Λάρισα

Με το πιο ζεστό καλωσόρισμα υποδέχτηκαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, 43 προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό του Κουτσόχερου, στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, καθώς και το Εργατικό Κέντρο, εργατικά ταξικά σωματεία κι άλλοι μαζικοί φορείς. Τα προσφυγόπουλα έφτασαν κρατώντας ένα δεντράκι ελιάς σαν σύμβολο φιλίας και ειρήνης για να το προσφέρουν στους συμμαθητές τους, ενώ τα παιδιά του σχολείου τα υποδέχτηκαν με μια μικρή εκδήλωση που περιείχε τραγούδια και χορό. Και σε αυτό το σχολείο, όπως και στα άλλα της Λάρισας που υποδέχτηκαν προσφυγόπουλα, το Εργατικό Κέντρο και η Ενωση Γονέων μοίρασαν ως δώρο για την έναρξη των μαθημάτων τετράδια και στυλό. Η υποδοχή στο 26ο Δημοτικό Σχολείο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες των προηγούμενων ημερών συγκεκριμένων ατόμων να εμφυσήσουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των μαθημάτων.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=7733

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.