- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Ενημερωτικό Δελτίο για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας

Posted By ΔΣ On Φεβρουαρίου 25, 2017 @ 10:30 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Ενημερωτικό Δελτίο

 Στην Παράσταση διαμαρτυρίας  που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Α Αθήνας την  Πέμπτη 26/01/2017 από όλους συλλόγους της περιοχή μας για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργεία των σχολείων και στην οποία συμμετείχαν και 2-3 Σχολικοί Σύμβουλοι  πήραμε τις παρακάτω δηλώσεις και απαντήσεις :

Στο αίτημα για κάλυψη όλων των κενών σε απουσία εκπαιδευτικού  και για τις αναγκαίες προσλήψεις  αναπληρωτών η απάντηση του Διευθυντή  ήταν ότι φέτος καλύφθηκαν όλα τα κενά, αφού   προσλήφθηκαν 580 αναπληρωτές σε σχέση με τους 380 της περσινής χρονιάς ,αν και παραδέχθηκε ότι υπήρχαν για εκείνη την ημέρα δύο κενά δασκάλων πρωινών τμημάτων. Ο καθένας μας μπορεί , βιώνοντας την καθημερινή πραγματικότητα στα σχολεία , να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Στο ζήτημα που διεκδικούν όλοι οι σύλλογοι δηλ. να προσμετράται η  ώρα της σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται ,τόσο ο Διευθυντής Εκπαίδευσης όσο και οι Σχολικοί Σύμβουλοι που παρευρίσκονταν, δήλωσαν ότι κατανοούν το δίκαιο του αιτήματος, και το έχουν μεταφέρει ιεραρχικά προς την Περφέρεια και το Υπουργείο, αλλά δεν έχουν πάρει καμμιά απάντηση και είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την κείμενη νομοθεσία.

Για  δάσκαλο υπεύθυνο του ολοήμερου,που φέτος κατακτήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, με συνεχείς κινητοποιήσεις δεν δεσμέυτηκε να το υλοποιήσει και του χρόνου

Για την Έγκριση των προγραμμάτων των νηπιαγωγείων με βάση τις αποφάσεις  των συλλόγων και των Συλλόγων διδασκόντων, οι Σχ. Σύμβουλοι Προσχολικής Αγωγής ανέφεραν ότι έχουν μεταφέρει τα αιτήματα των Νηπιαγωγών στο Υπουργείο, αλλά ως σήμερα δεν έχουν πάρει απάντηση. Από την πλευρά τους δήλωσαν ότι δεν δημιουργούν προβλήματα στα Νηπιαγωγεία όπου οι Σύλλογοι Διδασκόντων ακολουθούν τις αποφάσεις των Συλλόγων ΠΕ και της ΔΟΕ αλλά δεν μπορούν να υπογράψουν προγράμματα που δεν είναι σύμφωνα με την ΥΑ για τα Νηπιαγωγεία. Σ αυτό συμφώνησε και ο Διευθυντής Εκπαίδευσηςκαι δεσμεύτηκε ότι δεν θα κινηθεί ζητώντας πειθαρχικές ευθύνες στις νηπιαγωγούς που εφαρμόζουν  προγράμματα  με βάση συλλογικές αποφάσεις.. Επίσης σε ερώτηση σχευικά με τη μετατροπή συστεγαζώμενων νηπιαγωγείων σε πολυδύναμα απάντησε οτι δεν γνωρίζει κάτι συγκεκριμμένο.

Για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη με αναλογία ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί , μας ενημέρωσε ότι στην Α Διεύθυνση έχουν τοποθετηθεί 128 ειδικοί εκπαιδευτικοί για ικανοποίηση των 350 εγκεκριμένων αιτημάτων (δηλ. ένας εκπ/κός σε τρία παιδιά κατά μέσο όρο!), ενώ υπάρχουν και ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις σε 22 Δημοτικά και σε 13 Νηπιαγωγεία. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και εκατοντάδες μη εγκεκριμένες αιτήσεις.

Επίσης δηλώσαμε ότι  για μας κενά είναι και οι ώρες των Εικαστικών, της Μουσικής και της Θεατρικής Αγωγής ή όποιας άλλης ειδικότητας καλύφθηκε με ανάθεση σε δάσκαλο. Ζητήσαμε μάλιστα να μας δώσει στοιχεία για πόσες τέτοιες ώρες ειδικοτήτων έχουν καλυφθεί από δασκάλους, αλλά δεν το έκανε. Για τον τρόπο όμως που καλύφθηκαν τα κενά των καλλιτεχνικών για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχει τοποθετηθεί ο Διεθυντής Εκπαίδευσης  σε προηγούμενη συνάντηση λέγοντας ότι ακολούθησε ότι δηλώθηκε από τους Διευθυντές.

Στο αίτημα να συσταθούν όλες οι αναγκαίες οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτωνκαι να αποδοθούν σε σχολικές μονάδες για να σταματήσει η περιπλάνηση των συναδέλφων,  δήλωσε  ότι όσες από αυτές  έχουν  δοθεί παραμένουν στα χαρτιά και δεν δεσμεύτηκε για κάτι περισσότερο.

Στην πάγια θέση μας  για καμία σύμπτυξη- συγχώνευση τμημάτων ή σχολείων στην οποία  απάντησε ότι για την ώρα έχει προτείνει μόνο μία προαγωγή σχολείου και τίποτα άλλο, αλλά ότι είναι σε συνεχή έλεγχο τόσο τα τμήματα όσο και τα σχολεία για να εφαρμοστεί η νομοθεσία! Επίσης τόνισε ότι το Υπουργείο μελετάει με σπουδή νέα προεδρικά διατάγματα που θα αντικαταστήσουν τα Π.Δ. 200 και 201, τα οποία καθορίζουν τη λειτουργία των Δημοτικών  Σχολείων και των Νηπιαγωγείων.

 

Τονίσαμε ότι είμαστε αντίθετοι  στην προωθούμενη αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας- αξιολόγηση εκπαιδευτικών.Δηλώσαμε ότι με όποιο τρόπο ή μορφή επιχειρηθεί να προωθηθεί η αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, αυτονομία σχολικής μονάδας , η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι της.

Απαιτήσαμε να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα (τμήματα υποδοχής, ολιγομελή τμήματα, προσλήψεις προσωπικού…) για να ενταχθούν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Απάντησε ότι είναι συνεχής η εγγραφή προσφυγόπουλων και ότι ως τώρα, εκτός των 230 παιδιών που είναι στις ΔΥΕΠ (180 Αθήνα και 50 Λαύριο), έχουν γραφτεί ακόμα πάνω από 350 παιδιά και ότι συνολικά λειτουργούν 69 τμήματα υποδοχής. Δεν έδωσε όμως στοιχεία για το πόσα σχολεία καλύπτονται από τα τμήματα αυτά, τον αριθμό των παιδιών σ” αυτά τα τμήματα υποδοχής και τον αριθμό μαθητών στα υπόλοιπα τμήματα των σχολείων που δέχονται προσφυγόπουλα, που είναι πολυπληθή και δεν προχωρά σε χωρισμό σε μικρότερα. Απαιτούμε να εγγραφούν και υποδεχόμαστε όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας, απομονώνοντας κάθε ρατσιστική και φασιστική ενέργεια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συνεχίζουμε καθημερινά να διεκδικούμε το καλύτερο για τα σχολεία μας, για τους μαθητές μας και για μας τους ίδιους. Καμία μείωση των αναγκών μας!


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=7764

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.