- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Για τις ημερίδες Σχολικών Συμβούλων

Posted By ΔΣ On Ιουνίου 20, 2017 @ 9:28 πμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σχετικά με τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις μέρες από  Σχολικές Συμβούλους  εντός του εργασιακού μας ωραρίου παρατηρήθηκαν τα εξής:

 

Η Σχολική Σύμβουλος της 12ης Περιφέρειας Δ. Ε ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία την εργασία σε ομάδες, πάνω σε υλικό που διανεμήθηκε, κατά τη διάρκεια της ημερίδας,  με λογότυπο και στοιχεία της εταιρίας.

 

Στο σεμινάριο που διοργάνωσε η Σχολική  Σύμβουλος της 52ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, ο εισηγητής χρησιμοποίησε πλήθος σεξιστικών σχολίων και αναπαρήγαγε ‘χαριτολογώντας’ στερεότυπα για την κατάργηση των οποίων παλεύουμε καθημερινά –ενώ τα βιβλία που ο ίδιος έγραψε φρόντιζε ώστε να φαίνονται στην οθόνη και να διαφημίζονται εμμέσως.

 

Δυστυχώς στα σεμινάρια αυτά οι Σχολικές Σύμβουλοι ενήργησαν ως διαφημιστές που προωθούν συγκεκριμένα προϊόντα.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης,  ανεξάρτητα από το επιστημονικό περιεχόμενο των σεμιναρίων  και την επιστημονική κατάρτιση των εισηγητών, έχει πάγια θέση κατά της εμπλοκής διαφημίσεων, ιδιωτικών εταιρειών, εκδοτικών οίκων,  ΜΚΟ κ.α., που υπονομεύουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, προωθούν την επιχειρηματικότητα στο σχολείο και ταυτίζονται με τη λογική της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των πάντων.

 

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ανάγκη από δωρεάν περιοδική και επιστημονική επιμόρφωση, επιστημονική έρευνα απαλλαγμένη από το κέρδος,

εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης και κάλυψη με υλικοτεχνικό εξοπλισμό όλων των σχολείων για όλες τις ανάγκες.

 

Παλεύουμε ενάντια στην αποδυνάμωση του Δημόσιου Σχολείου- Νηπιαγωγείου και διεκδικούμε ένα Σχολείο που το περιεχόμενό του υπερασπίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=7959

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.