- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Posted By ΔΣ On Ιανουαρίου 23, 2018 @ 7:51 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Σας καλούμε στην  ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα γίνει την Τετάρτη 31/1/2018, στο 2ο Δημοτικό Ηλιούπολης(Πουσουλίδου & Χαλκοκονδύλη 16), στις 6.00μμ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Είναι επόμενο στις κρίσιμες στιγμές να στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της εκάστοτε συστημικής - αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Υπονόμευσαν ακόμα και στα πρωτοβάθμια σωματεία τη  κοινή δράση όλων των εργαζομένων  σε δημόσιο   και   ιδιωτικό   τομέα   καταψηφίζοντας   την   απεργιακή   κινητοποίηση   στις   12   Γενάρη.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά τη στιγμή που χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων των εργαζομένων   απέναντι   στην   ενιαία   επίθεση   κυβέρνηση,   ΕΕ,   κεφαλαίου   ότι   αυτές   οι   ηγεσίες

λειτουργούν   υπονομευτικά  θέλοντας   να   αποκόψουν   το   κίνημα   των   εκπαιδευτικών  από  την   κοινή δράση με το υπόλοιπο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες!

Τώρα απαιτείται συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης!!

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για να μη τσακίσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Οι δυσμενείς ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και η προσπάθεια αύξησης του ωραρίου στην  εκπαίδευση  δεν   θα  περάσει.  Με  τους  αγώνες   μας,  με   τη   συσπείρωση   στα   σωματεία   μας

υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι ανατροπές στο ωράριο δεν αφορούν απλά και μόνο το πόσες ώρες θα μένει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, αλλά συνολικότερα αλλαγές που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου.

Μπαίνουμε μπροστά για να αποτρέψουμε το νέο γύρο μαζικών συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων όχι μόνο των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και των αστικών κέντρων που προετοιμάζει η   κυβέρνηση   με   το   νέο   ασφυκτικό   πλαίσιο   κριτηρίων   που   ψήφισε   στο   πολυνομοσχέδιο (συστεγαζόμενα, αναμοριοδότηση κ.λ.π).

Τώρα απαιτείται συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης!!

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για  τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Οι δυσμενείς ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και η προσπάθεια αύξησης του ωραρίου στην  εκπαίδευση  δεν πρέπει να   περάσει.  Με  τους  αγώνες   μας,  με   τη   συσπείρωση   στα   σωματεία   μας, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι ανατροπές στο ωράριο δεν αφορούν απλά και μόνο το πόσες ώρες θα μένει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, αλλά συνολικότερα αλλαγές που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου.

 

Μπαίνουμε μπροστά για να αποτρέψουμε το νέο γύρο μαζικών συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων όχι μόνο των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και των αστικών κέντρων που προετοιμάζει η   κυβέρνηση   με   το   νέο   ασφυκτικό   πλαίσιο   κριτηρίων   που   ψήφισε   στο   πολυνομοσχέδιο (συστεγαζόμενα, αναμοριοδότηση κ.λ.π).

Με την πρότασή τους για «τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου», προωθούνται μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και  το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, κυρίως στο κρίσιμο κομμάτι της παιδαγωγικής ευθύνης και καθοδήγησης. Διαμορφώνεται το έδαφος για νέες, βαθύτερες, αντιδραστικές ανατροπές στο περιεχόμενο του σχολείου, στους στόχους της εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να ταυτίζονται όλο και περισσότερο με τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς, με τις λεγόμενες«δεξιότητες»   σε   βάρος   της   γενικής   μόρφωσης   και   καλλιέργειας,   της   κριτικής   σκέψης   και   της επιστημονικότητας.

Ταυτόχρονα προωθούνται οι διαδικασίες αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

 

Όλοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

 την Τετάρτη    31-1-2018 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης,

 για να προετοιμάσουμε την  παραπέρα αγωνιστική πορεία μας.

 

Έχουμε   τη   δύναμη   να   παλέψουμε   για   την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας.  Μόνο οι  οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες με τη συμμετοχή μας μπορούν να βάλουν εμπόδια.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=8292

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.