- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Συμβάσεις στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Posted By ΑΣΕ On Μαΐου 22, 2012 @ 6:54 μμ In Ανακοινώσεις Τρίτων,ΑΣΕ | No Comments

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣOYN! ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 -5-2012 η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στη Διοίκηση του ΟΕΦΕ (Συνδικαλιστικό Όργανο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. – Πανελλαδικό) και την ΟΙΕΛΕ.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν καταγγελίας της υπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων. Συλλογική Σύμβαση που οι εργοδότες δεν εφάρμοζαν σχεδόν σε κανένα χώρο δουλειάς.

Τώρα, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την πολιτική της Ε.Ε., τα θέλουν όλα!

Αξιοποιούν το γεγονός, ότι σε περίπου ένα μήνα που λήγει η μετενέργεια και έχοντας καταγγείλει την Συλλογική Σύμβαση (πριν δύο μήνες), οι εργοδότες μπορούν να προχωρήσουν ανενόχλητοι σε νέες μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Για το λόγο αυτό, η εργοδοσία προσήλθε στις διαπραγματεύσεις χωρίς καν σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης, ώστε να μην υπογραφεί τίποτα, να κερδίσει χρόνο.

Απαίτησε με θράσος να μειωθούν οι μισθοί, ώστε να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις απώλειες στα κέρδη τους. Λες και όταν τα κέρδη τους μεγάλωναν, προχώρησαν σε αυξήσεις στους μισθούς!

Επανέλαβαν τα γνωστά επιχειρήματα περί «κρίσης», «μείωσης μαθητών» και «κινδύνου να κλείσουν φροντιστήρια».

Δηλαδή, με το «μαστίγιο» προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, ώστε να δεχθούν την σφαγή των δικαιωμάτων τους. Λένε προκλητικά: «αν θέλετε δουλειά, δεχτείτε ότι σας δίνουμε».

Από την άλλη, περίσσεψαν τα κροκοδείλια δάκρυα, οι δηλώσεις του τύπου «είμαστε όλοι συνάδελφοι», ότι «υποφέρουμε όλοι το ίδιο» κλπ, ώστε να αισθανθούν οι εργαζόμενοι συνένοχοι, να βάλουν πλάτη. Δηλαδή, και με το «μαστίγιο», αλλά και με το «καρότο»!

Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα!

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν ότι δε θα δεχτούν καμία μείωση ωρομισθίου και μισθών. Κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών για κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης, για την επιβολή παντού ατομικών συμβάσεων και «με τη βούλα». Τόνισαν ότι οι απώλειες των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια είναι συντριπτικές (φορολογία, χαράτσια, απολύσεις), ότι κυριολεκτικά, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, αδυνατεί να ζήσει!

Για το λόγο αυτό, απαίτησαν να δοθούν αυξήσεις που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες και να διασφαλιστούν οι όροι εργασίας.

Η εργοδοσία δήλωσε ότι δεν υπάρχει καν αντικείμενο συζήτησης και έκλεισε την κουβέντα!

Η μάχη για τις ΣΣΕ συνεχίζεται. Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους ιδ. Εκπαιδευτικούς να μπουν στον αγώνα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ενάντια στην αποθρασυνόμενη εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, που επιβάλλουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ.

Κανένας φόβος. Κάτω τα κόμματα που στηρίζουν την Ε.Ε. και σφάζουν τα δικαιώματά μας!

Αθήνα, 16/5/2012


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=837

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.