- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Όλες και όλοι στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 30 Μάη

Posted By ΔΣ On Μαΐου 29, 2018 @ 4:55 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ.,Κινητοποιήσεις | No Comments

Όλες και όλοι στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 30 Μάη

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συγκρότησαν τη λεγόμενη Κοινωνική Συμμαχία μαζί με εργοδοτικές οργανώσεις (ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), Δικηγορικός Σύλλογος, ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,  Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων).  Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ οφείλουν να εκφράζουν όλους τους εργαζόμενους-Αντίθετα, η διακήρυξη της λεγόμενης Κοινωνικής Συμμαχίας, υιοθετεί πλήρως το λεξιλόγιο του ΣΕΒ: «επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, αξιοκρατία, εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων, φορολογικά κίνητρα, αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων» κλπ. Οι εργοδοτικές οργανώσεις που την υπογράφουν είναι αυτοί που πριν μέρες συμφώνησαν στην ΟΚΕ μαζί με το ΣΕΒ το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, δηλαδή τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών για τα επόμενα χρόνια. Ένα σχέδιο που έρχεται να πατήσει πάνω στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, στην διατήρηση και συνέχιση των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων.

 

Είναι σαφές ότι αυτή η πρωτοβουλία εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και, το κυριότερο, εκφράζει ταξικά συμφέροντα ανταγωνιστικά με εκείνα των εργαζομένων. Η προσχώρηση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σε αυτήν, υπονομεύει την ίδια την ύπαρξη, το παρόν και το μέλλον των συνδικάτων.
Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους, να συγκροτήσουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες τους με διαδικασίες βάσης και να διεκδικήσουν πίσω όλα όσα χάθηκαν την προηγούμενη οκταετία σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.

  • Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποσύρει την υπογραφή της από αυτή την ανακοίνωση και να αποχωρήσει άμεσα από την «Κοινωνική Συμμαχία».
  • Συμμετέχουμε στην απεργία της 30 Μάη με το πλαίσιο διεκδικήσεων του Συλλόγου  μας.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση.
Συσπειρωνόμαστε με άλλα σωματεία και Ομοσπονδίες για να εκφραστεί στις 30 Μάη η πραγματική φωνή των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις τους.

Στις 30 Μάη οι εκπαιδευτικοί απεργούμε για τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας!

Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες, νεολαία διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Πάνω απ’ όλα απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δε θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι και σκυφτοί, δε θέλουμε να εκπαιδεύουμε μια νέα γενιά που θα ζήσει χειρότερα από μας, με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς δικαιώματα.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=8492

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.