- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Posted By ΔΣ On Σεπτεμβρίου 20, 2018 @ 9:05 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

5  ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται μια πενταετία μνήμης από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Ωμές επιθέσεις δέχτηκαν πολιτικοί χώροι, θέατρα και καλλιτέχνες, πολιτικοί εκπρόσωποι κομμάτων, συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλοι και μαθητές.

 Tα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Φύσσα, τη στυγνή  δολοφονία του Σ. Λούκμαν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο, στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μεταξύ άλλων και στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, δεν δίστασαν να εισβάλουν και στα σχολεία τραμπουκίζοντας ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με αποκορύφωμα την επίθεση στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα- με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Λαγό – και  να συνεχίσουν με το δολοφονικό χτύπημα  που δέχτηκε ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης στους Αμπελόκηπους.

Στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα το κατηγορητήριο είναι μεγάλο, η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται ενώ οι φονιάδες κυκλοφορούν ελεύθεροι, η έκβασή της και η καταδίκη τους ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά μας αφορά όλους.

Είναι τεράστια πρόκληση ότι η Χρυσή Αυγή απειλεί από το βήμα της Βουλής με πραξικόπημα.

Ένας ολόκληρος κόσμος αγανακτεί γιατί τα φαντάσματα του μεσοπόλεμου, του Χίτλερ και του Μουσολίνι, ξαναβαδίζουν στους δρόμους και απειλούν. Σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική δυναμώνει η αντίσταση στους φασίστες και στο ρατσισμό.

 

Ο Σύλλογός μας καταδικάζει την ασυδοσία και βία του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Δηλώνει την αντίθεσή του στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού που εκπέμπει.  Αγωνίζεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των παιδιών όλου του κόσμου.

 

Απαιτούμε:

  ·  Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.


·  Το κλείσιμο κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.


- Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία  και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους, μαζί να παλέψουμε για μια καλύτερη κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε για


·  Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων


·  Την ανατροπή της πολιτικής που φτωχοποιεί και  εξαθλιώνει λαϊκά στρώματα,  εργαζόμενους και που δημιουργεί πρόσφυγες και μετανάστες


        Στηρίζουμε τις δράσεις μνήμης και αγώνα λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην Ευρώπη-φρούριο των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ενώνουμε τη φωνή μας για να φράξουμε το δρόμο στην άνοδο του φασισμού και να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών και των προσφύγων.

 

 

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον».


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=8758

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.