ΟΛΟΙ στις 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13.30 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13.30 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΜΕ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

 

Η κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και η ανάγκη για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, δε χωράνε στα ψέματα της κυβερνητικής “κανονικότητας” των δεκάδων μνημονιακών νόμων και στο Μνημόνιο για την Παιδεία το οποίο κυβέρνηση  και αντιπολίτευση έχουν ψηφίσει από κοινού, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, για ένα σχολείο των περικοπών και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ένα σχολείο που «λειτουργεί» με ό,τι περισσεύει, για να καλύψει τους αριθμούς μαθητές και εκπαιδευτικούς.                     

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί μόνο αναπληρωτές δεν είναι. Κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους! Τα κενά που δίνει το Υπουργείο, υπολογίζονται σε 25.000. Τόσοι είναι και οι συνάδελφοι που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια.          

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Καμία απόλυση συμβασιούχου!

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! Οποιαδήποτε άλλη θέση, και διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με το υπουργείο Παιδείας, για την πριμοδότηση της προϋπηρεσίας και άλλων κριτηρίων, λειτουργεί διασπαστικά, οδηγεί σε απολύσεις συναδέλφων.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών
  • Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος
  • Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.
    • Να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια! Να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς
    • Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ
    • Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές
    • Εξασφάλιση πιστώσεων  για προσλήψεις. Όχι στην ελαστική εργασία.
    • Χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, να γίνει άμεσα πραγματικότητα για όλα τα παιδιά
  • Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που  αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση, στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες  που μένουν στο ολοήμερο!

 

Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο / Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Συνεχίζουμε, κρατάμε την πείρα των αγώνων μας, που άνοιξαν τον δρόμο να ακουστεί η φωνή μας, να μπούνε στην ημερήσια διάταξη οι διεκδικήσεις μας! Τίποτα δεν κερδίσαμε τόσα χρόνια με την αναμονή και τις κατηγοριοποιήσεις!

Παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας για τον διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

      Το Δ.Σ.  του Συλλόγου Εκπ/ικών  Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος»  κηρύσσει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ 11.30 – 13.15 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 13.20 – 16.00 ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ.

Όλες και όλοι στον Αγώνα, για Μόνιμους Διορισμούς τώρα και ζωή με δικαιώματα!