Παράσταση Διαμαρτυρίας στο 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

(Υμηττού 219, Παγκράτι)

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στις  1.30 μ.μ.

 

Ο Σύλλογος μας  συμμετέχει  και να καλεί τα μέλη του στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο  1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής (Υμηττού 219, Παγκράτι) και συνάντηση με τους Συντονιστές και την ολομέλεια του ΠΕΚΕΣ την Παρασκευή 1 του Μάρτη, στη 1.30, που πραγματοποιείται από τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. και ΕΛΜΕ  της Α΄ Αθήνας,  εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ν. 4547/2018,  απαιτώντας να πάρει  πίσω η κυβέρνηση την Υπουργική Απόφαση για τον «Προγραμματισμό και αποτίμηση του εκπ/κού έργου των Σχολικών Μονάδων» ή αλλιώς για την αξιολόγηση των σχολείων και μέσω αυτών και των εκπαιδευτικών!

Η κυβέρνηση , όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας  μια βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική, θέλει να μετατρέψει τη σχολική μονάδα να λειτουργεί στη λογική της αυτονομίας, δηλαδή να έχει την ευθύνη της λειτουργίας της με λίγη οικονομική και επιστημονική στήριξη, αλλά να ελέγχεται για το αν προωθεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης.

Έτσι και αυτή η κυβέρνηση επαναφέρει την αξιολόγηση,  καταρχήν των σχολείων και μέσω αυτών και των εκπαιδευτικών. Ο νόμος  4547/2018 για τις νέες δομές, και η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση προβλέπουν εξονυχιστική αξιολόγηση σχολείου και εκπαιδευτικών, σε μερικούς δείκτες  μάλιστα εμπλέκει και τους γονείς και τον Δήμο. Φτάνει στο σημείο να αξιολογείται το σχολείο για την «κοινωνική και ατομική ανάπτυξη των μαθητών» και τη «σχολική διαρροή»! Με την ΥΑ στοχεύουν να αθωώνονται οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, να ενοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία για ό,τι δεν πάει καλά στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε κάθε περίπτωση να περνάει η αντιεκπαιδευτική πολιτική και να προσαρμόζεται το σχολείο στις κάθε φορά ανάγκες της αγοράς!

Ο Σύλλογός μας, όπως και δεκάδες άλλοι έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια σ’ αυτό το αντιδραστικό εργαλείο που λέγεται αξιολόγηση, που όπου έχει εφαρμοστεί έχει οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Να αποσυρθεί ο ν. 4547/2018 και η Υ.Α. (1816 /ΓΔ4) της αντιδραστικής αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Δεν συγκροτούμε Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης.

Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγησηΑπαιτούμε να καταργηθεί όλο το υπάρχον αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιογια την αξιολόγηση!