- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ όλοι και όλες στα συλλαλητήρια!

Posted By ΔΣ On Μαρτίου 12, 2019 @ 12:06 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ όλοι και όλες στα συλλαλητήρια!

 

Όλοι και όλες στο νέο Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο

 (1.μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή)

                               και

στην πανελλαδική μέρα δράσης και το Πανεκπαιδευτικό  συλλαλητήριο                  στο κέντρο της Αθήνας (Προπύλαια στις 13:00)

Για διευκόλυνση των συναδέλφων το Δ.Σ. κηρύσσει  2 ώρη στάση εργασίας στο πρωινό ωράριο και  3 ώρη στο απογευματινό.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Στις 12 Φλεβάρη πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημοσίου πραγματοποίησαν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο και απαίτησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση την «άρση κάθε Συνταγματικής απαγόρευσης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται δια του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Σε κάθε περίπτωση η σημαντική αυτή συσπείρωση Ομοσπονδιών και Σωματείων του δημοσίου για το δικαίωμα όλων στη σταθερή και μόνιμη δουλειά αποτελεί  βάση για την παραπέρα συνέχιση του αγώνα.

Άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!

 

Από την άλλη έχουμε την κλιμάκωση του αγώνα των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που με τις πρόσφατες μαζικές απεργιακές τους κινητοποιήσεις πέρασαν το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, αψηφώντας την κρατική βία, τα χημικά και την καταστολή της κυβέρνησης .

Ο αγώνας συνεχίζεται: για την κατάργηση, για τη μη εφαρμογή του νόμου για το προσοντολόγιο, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

 Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και να υπερασπιστούμε  τα εργασιακά δικαιώματα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και το δημόσιο και δημοκρατικό χαρακτήρα του σχολείου.

Η ψήφιση του νόμου με το νέο σύστημα προσλήψεων, που οδηγεί σε απολύσεις, δεν μας σταματά. Ο αγώνας μας παραμένει ανυποχώρητος! Αρνούμαστε να στραφούμε στον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία! Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μια μεγάλη μάχη και ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα με διάρκεια και αποφασιστικότητα διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα: το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους!


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=9112

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.