- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Η χρόνια αδιοριστία των αναπληρωτών έχει υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Posted By ΑΣΕ On Ιουνίου 10, 2019 @ 4:59 μμ In ΑΣΕ | No Comments

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ [1]
Η χρόνια αδιοριστία των αναπληρωτών έχει υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση εδώ και 4,5 χρόνια, δεν πραγματοποίησε ούτε έναν μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού, με εξαίρεση περίπου 450 διορισμούς από δικαστικές αποφάσεις. Κάθε Σεπτέμβρη εξήγγειλε 20 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς και κάθε Ιούνη πραγματοποιούσε 27 χιλιάδες απολύσεις. Εξαπάτησε επανειλημμένα χιλιάδες αναπληρωτές – συμβασιούχους, που γυρίζουν όλη τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι. Είχε βέβαια και καλό δάσκαλο…. Η κυβέρνηση της ΝΔ το 2015, προεκλογικά, “υποσχέθηκε” 10 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς που ποτέ δεν έκανε!

Η κοροϊδία είναι διαχρονική από όλες τις κυβερνήσεις που κινούνται στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο της Ε.Ε., των ματωμένων πλεονασμάτων, της εξοικονόμησης δαπανών, ώστε να εξασφαλίζονται προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές, τσακώνονται για την αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων στο Δημόσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: «η θέση μας είναι αναλογία 1:1» και κατηγορεί τη ΝΔ ότι «θέλει αναλογία 1:5». Πραγματικά ποιον κοροϊδεύουν; Στα δικά τους χρόνια,με 1ο, 2ο και 3ο μνημόνιο, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αποχώρησαν από τα σχολεία πάνω από 35.000 εκπαιδευτικοί. Η αναλογία προσλήψεων αποχωρήσεων είναι 1:77!! Ας αφήσουν λοιπόν τις κοκορομαχίες και τα ψέματα. Η χρόνια αδιοριστία έχει υπογραφή και των δυο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές περηφανεύεται πως υπέγραψε εγκριτική για 10.500 διορισμούς για τις σχολικές χρονιές 2020-21 και 2021-22. Μιλάνε δηλαδή για διορισμούς μετά από 2 χρόνια!!! Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Εδώ δε δεσμεύονται ξεκάθαρα ούτε για το αν οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή θα ολοκληρωθούν, ώστε οι συνάδελφοι, από την αρχή της χρονιάς, να βρίσκονται στα σχολεία και μας υπόσχονται διορισμούς μετά από 2 χρόνια; Είναι άθλια η επιδίωξή τους να τεθούν σε προεκλογική ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που θα κληθούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για τους νέους πίνακες.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι τα κόμματα των απολύσεων και της ελαστικής εργασίας των αναπληρωτών. Η πραγματικότητα είναι ότι πάνω από 30.000 συνάδελφοί μας, σε λίγες ημέρες, θα πάρουν το χαρτί της απόλυσης και θα μπουν στο τούνελ της ανεργίας, της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για την επόμενη ημέρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά, για όλους τους αναπληρωτές που στηρίζουν τη λειτουργία των σχολείων τα τελευταία χρόνια, ψήφισε τον νόμο 4589/2019, δηλαδή τα κριτήρια απολύσεων αναπληρωτών και ανακύκλωσης της ανεργίας. Η ΝΔ συμφωνεί με τη λογική των κριτηρίων και τον «πυρήνα του προσοντολογίου», σημαία άλλωστε της πολιτικής της είναι οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Το λέμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα: δε διαλέγουμε τρόπο απόλυσης (προσοντολόγια, γραπτοί διαγωνισμοί ΑΣΕΠ ή ότι άλλο). Δε διαλέγουμε τρόπο ανακύκλωσης της ανεργίας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ικανοποιηθεί το μόνο δίκαιο αίτημα που φώναξαν δυνατά όλοι οι εκπαιδευτικοί στις μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος έχοντας απέναντι τους τα ΜΑΤ, τη βία και την καταστολή:

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Τουλάχιστον 30.000 μόνιμοι διορισμοί, για να δοθεί εδώ και τώρα λύση στο άθλιο καθεστώς της αναπλήρωσης και της εργασιακής ομηρίας, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων και πάνω από όλα να ικανοποιηθούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

Αθήνα, 7 Ιούνη 2019


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=9481

URLs in this post:

[1] Image: http://www.sepeilioupolis.gr/wp-content/uploads/2018/04/Α.Σ.Ε.-ψηφ.-που-στηρίζει-το-ΠΑΜΕ.jpg

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.