- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Posted By ΔΣ On Ιανουαρίου 16, 2020 @ 12:16 πμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ.,Πολιτιστικές Προτάσεις | No Comments

 

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα

του Σάιμον Στίβενς Παρασκευή 31-1-20 στο θέατρο Τζένη Καρέζη

 

Υπάρχει ζωή χωρίς ψέμα; Μπορεί ένας άνθρωπος να προσεγγίζει μόνο με ειλικρίνεια καθετί που συμβαίνει στη δική του ζωή αλλά και των γύρω του; Πώς γίνεται, ενώ είσαι διάνοια στα μαθηματικά, να μην μπορείς να ενταχτείς στο κοινωνικό σύνολο με την ίδια άνεση που λύνεις μια δύσκολη εξίσωση; Ένας τέτοιος τύπος με ιδιαίτερα χαρίσματα, που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, είναι ο δεκαπεντάχρονος Κρίστοφερ, ο ήρωας του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»(2004).

Μοναχικός, σε μια κοινωνία που δεν έχει μάθει να αγαπά τη διαφορετικότητα, πασχίζει να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας ενός σκύλου που διαπράχτηκε στη γειτονιά του. Γιατί; Διότι όλα τα βλέμματα τόσο της οικογένειας όσο και της γειτονιάς είναι καρφωμένα επάνω του, άλλα με διακριτικότητα και άλλα με μια αδιακρισία που τον πληγώνει. Με τη στήριξη της δασκάλας του, ο Κρίστοφερ καταγράφει όλα τα στοιχεία σε ένα βιβλίο, που θα γίνει μάλιστα θεατρικό έργο για τη σχολική γιορτή. Ταυτόχρονα με την έρευνα για την εύρεση του δολοφόνου του σκύλου ο Κρίστοφερ βιώνει καταστάσεις που στο μυαλό του φαντάζουν ως απειλές: το αδιέξοδο της σχέσης των γονιών του, αναπάντεχα κρυμμένα μυστικά αλλά και συναισθήματα που μπορεί να γεννήσουν είτε η αποδοχή είτε η απόρριψη.

 

Σκηνοθ.:Β. θεοδωρόπουλος
Ερμηνεύουν: Γ. Νιάρρος, Μ. Καλλιμάνη, Αλ. Αϊδίνη, Θ. Πάνου, Μ. Κατσανδρή, Θ. Κούκιος, Γ. Γιαννακάκος, Β. Χρήστου, Σπ. Κυριαζόπουλος. Σκην.: Μ. Αυγερινού. Κοστ.: Κλ. Μπρέισγουελ. Μουσ.: Στ. Γασπαράτος.

 

Παρασκευή 31-01-2020. Αναχώρηση στις 8.00 μ.μ. από το πάρκιγκ του Δημαρχείου Ηλιούπολης, τιμή με το πούλμαν 15 ευρώ. Για κρατήσεις θέσεων απευθυνθείτε στα μέλη του ΔΣ, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=9788

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.