- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Καταγγελία για δηλώσεις Ιερώνυμου

Posted By ΔΣ On Ιανουαρίου 28, 2020 @ 10:12 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με αφορμή τις εξελίξεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ότι «η αργία είναι για τους τεμπέληδες», είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Προσβάλλει έναν ολόκληρο κλάδο, προσβάλλει τους 150.000 εκπαιδευτικούς, που δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Η Υπουργός Παιδείας με τη στάση της και τις τελευταίες δηλώσεις της γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και το συνολικότερο των σχολικών εορτών, φέρει τεράστια ευθύνη, καθώς είναι εκείνη που καλλιεργεί συνειδητά κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον των εκπαιδευτικών.

Στην πρόσφατη αναθεώρηση του συντάγματος, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το υπερώριμο αίτημα για πλήρη διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία. Η τακτική αυτή επιτρέπει να ακούγονται φωνές τύπου Ιερώνυμου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ως απαράδεκτες και προσβλητικές για εκπαιδευτικούς και μαθητές τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι διεκδικούμε και παλεύουμε για τον πλήρη διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε για μας και τα παιδιά μας μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, με βάση τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας! Από τα δικαιώματά μας αυτά δεν κάνουμε βήμα πίσω! Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση στα αντιλαϊκά κι αντιεκπαιδευτικά μέτρα, που προωθούν ΕΕ, ΣΕΒ, κυβέρνηση και στηρίζουν όσοι, όπως ο Ιερώνυμος, αντί να καταφέρονται απέναντι στους υπαίτιους και στην ίδια την βάρβαρη πολιτική τους, στρέφονται με τις δηλώσεις τους ενάντια στους εκπαιδευτικούς και κατ’ επέκταση ενάντια στη Δημόσια Εκπαίδευση και στους μαθητές μας.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=9824

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.