ΕΨΥΠΕ από δήμο Ηλιούπολης (2)

Πρόγραμμα αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας

 Το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Ηλιούπολης πραγματοποίησε, στις 30 Μαρτίου 2012, Ημερίδα με θέμα την Ενδοσχολική βία. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, που βρήκε θερμή ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της πόλης μας, οι εισηγητές και μέλη της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) ανέπτυξαν την ανάγκη αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, που στις μέρες μας παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις. Ανέδειξαν επίσης τους παράγοντες και τους τρόπους εμφάνισης του φαινομένου, και παρουσίασαν το πρόγραμμα αντιμετώπισής του, που υλοποιεί η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., και ήδη εφαρμόζεται σε πολλά Δημοτικά Σχολεία.

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. προτίθεται να υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό και σε σχολεία του Δήμου μας. Οι Διευθυντές των σχολείων, που θα επιθυμούσαν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στο σχολείο τους κατά την επόμενη σχολική χρονιά, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας για να γίνει εγκαίρως ο απαραίτητος προγραμματισμός υλοποίησης του προγράμματος.

27/4/2012

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

….. Ο δήμος επανέρχεται και επανέρχεται γύρω από το θέμα. Άραγε ξαφνικά διαπίστωσαν ότι υπάρχει έξαρση της ενδοσχολικής βίας και επιμένουν τόσο πολύ; Ό,τι κι αν είναι πάντως, την απόφαση για εφαρμογή ενός προγράμματος σε σχολείο την παίρνει ο Σύλλογος Διδασκόντων (του οποίου προεδρεύων μέλος είναι ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας) και όχι μόνος του ο Διευθυντής.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης

Ωράριο εκπαιδευτικών

Επειδή ακούγεται πολύ έντονα τελευταία για το μικρό ωράριο των εκπαιδευτικών που χρειάζεται επιμήκυνση , ας δούμε στους παρακάτω πίνακες ποιο είναι το αντίστοιχο των ευρωπαίων συναδέλφων. Το διδακτικό ωράριο των Ελλήνων δασκάλων είναι αν όχι περισσότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, σίγουρα το ίδιο. Για κανένα μα κανένα λόγο δεν πρέπει να πειραχτεί το ωράριο των δασκάλων.

 

 

 

Πηγή: Η ετήσια αναφορά της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Ευρυδίκη

Key Data of Education in Europe  Eurydice

http://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice

Aιμοδοσία

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Παρασκευή 27 Απριλίου  2012 στο 1ο  Δημ. Σχολείο (Φλέμιγκ 1) από τις 9.00 ως τις 12.30 το μεσημέρι

 

Μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι οι εθελοντές αιμοδότες

Μπορούμε να ενισχύσουμε τις μορφές αλληλεγγύης

κάθε χρόνο αρκετοί συνάδελφοί μας χρειάζονται και παίρνουν αίμα για τους ίδιους ή για συγγενικό τους πρόσωπο. Μπορούν και εξυπηρετούνται χάρη  στους εθελοντές αιμοδότες.

Οι ανάγκες για ΑΙΜΑ είναι πάντα μεγάλες. Ας ξεπεράσουμε τυχόν φόβους και δισταγμούς.

(ειδικευμένοι γιατροί θα σας λύσουν τυχόν απορίες)

Υπενθύμιση: L(Ο αιμοδότης δικαιούται δύο μέρες άδεια κανονική καθώς και άδεια την ημέρα που δίνει αίμα )


  « ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»

ΕΨΥΠΕ από δήμο Ηλιουπολης

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Ηλιούπολη, 23/04/2012

 

Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παρέμβασης ενάντια στη Βία και τον Εκφοβισμό

 

Σας ενημερώνουμε ότι αν επιθυμείτε να ενταχτείτε στο Πρόγραμμα ενάντια στη Βία και τον Εκφοβισμό που εκπονεί η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση στο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης (αρμόδια κα Χατζηβασιλείου Μαντώ).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου κατά της βίας στο σχολείο (www.antibullyingnetwork.gr ) και της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε

( www.epsype.gr).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                        ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Δήμος μας υπενθυμίζει επιμένοντας , για το καλό μας.  Ας είμαστε προσεκτικοί και συλλογικοί στις αποφάσεις μας γιατί πάρα πολλές φορές μόνο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είναι το πραγματικό κίνητρο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης