Ολοι στη 48ωρη Απεργία 6-7 Νοέμβρη

Συνάδελφοι,

          Η ψήφιση των νέων μέτρων από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φέρνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας για τη διασφάλιση και τη διαιώνιση της κερδοφορίας των επενδύσεων και των επιχειρήσεών τους. ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και η ελληνική κυβέρνηση είναι εντολοδόχοι, πολιτικοί εκφραστές και υπερασπιστές των συμφερόντων μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας και το δικό μας κόπο. Μας κοροϊδεύουν, θέλουν να μας εξαπατήσουν, να μας βάλουν να καρφώσουμε τα καρφιά στο δικό μας φέρετρο.

        Τα δικά τους συμφέροντα και επιδιώξεις δεν έχουν τίποτα κοινό με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τις δικές μας. Η εξασφάλιση των κερδών τους προϋποθέτει το τσάκισμα των δικών μας δικαιωμάτων.

        Τα νέα μέτρα της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και της ελληνικής κυβέρνησης σημαίνουν για όλους μας: μείωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση του εργάσιμου χρόνου και της απλήρωτης εργασίας, αύξηση των απολύσεων, αύξηση της φορολογίας, μεγαλύτερο κόστος για υγεία και παιδεία.. Την ίδια στιγμή για τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους σημαίνουν: μείωση των εργοδοτικών εισφορών για ασφάλιση και υγεία, μείωση του εργατικού κόστους, μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, μεγαλύτερες επιδοτήσεις και χρηματοδότηση από το κράτος, επέκταση των φοροαπαλλαγών. Σημαίνουν εφιαλτικό σχολείο για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Σημαίνουν μεγιστοποίηση των κερδών αυτών που καρπώνονται τον πλούτο των πολλών.

Συνάδελφοι,

Ένας είναι ο δρόμος για εμάς. Ο δρόμος της σύγκρουσης με την εφαρμοζόμενη πολιτική και η ριζική ανατροπή της.  Στην επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει απαντάμε με ένταση της ταξικής πάλης.

Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη.

l Εμείς έχουμε τη δύναμη.

l Εμείς θα τους ανατρέψουμε.

l Όλοι και όλες στον αγώνα με τις δικές μας σημαίες της ταξικής πάλης και όχι της Ε.Ε.,

και συμβιβασμένων ηγεσιών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ